Logo mooisonenbreugel.nl
In augustus en september zijn er volop wespen   | Fotonummer: 7a3211
In augustus en september zijn er volop wespen (Foto: ©pixabay.com)
Algemeen / Son & Breugel

Overlast wespen verwacht tot eind september

Son en Breugel – De jeuk en klachten van de processierups zijn nog maar net voorbij of de bestrijdingsdienst voor het verwijderen van wespennesten maken overuren. Ook de inwoners van Son en Breugel ontkomen er waarschijnlijk niet aan. Dit jaar is het hoogseizoen eerder begonnen en de verwachting is dat de overlast van wespen tot eind september duurt.

Redacteur: Emmy Grit

"Tot nu toe zijn er nog geen meldingen van overlast van wespen bij de gemeente binnengekomen", aldus een communicatiemedewerker van de gemeente. "Mochten inwoners overlast ervaren, dan kunnen zij contact opnemen met het Klanten Contact Centrum (KCC), via telefoonnummer 0499-491491."

Warmere temperaturen
De overlast van wespen heeft mede te maken met de minder koude winter en het warme weer in de maand juni. Ook de extreem hoge temperaturen in juli dragen bij aan de hoeveelheid wespen. Door de veranderde temperaturen overleven veel wespenkoninginnen, waardoor er meer wespen komen.

Eind september
Wanneer de toestroom van wespen afneemt, is niet met zekerheid te zeggen. Voorheen stond de maand augustus in het teken van de grote hoeveelheid wespen en de nodige overlast. De overlast kan aanhouden tot eind september, aldus een medewerker van de bestrijdingsdienst.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>