Logo mooisonenbreugel.nl
Bron foto: wijkagent Bart   | Fotonummer: 279bdb
Bron foto: wijkagent Bart

Update: Minderjarige jeugd betrapt met softdrugs

Son en Breugel - Twee minderjarigen zijn in Son en Breugel door wijkagenten betrapt op het hebben van softdrugs. Dat laat wijkagent Bart donderdag 8 augustus weten via zijn Instagram. De softdrugs zijn in beslag genomen en de jongeren zijn naar bureau Halt gestuurd.

"De locatie waar de jeugd stond te 'chillen' was bij de vijver aan de Europalaan. Opvallend was dat er maar een paar jeugdigen uit Son en Breugel tot de groep behoorden, de andere jeugd kwam uit Eindhoven", geeft wijkagent Bart aan, daags na de aanhouding. In Son en Breugel waren signalen te horen dat 'de politie niet zo nauw keek'. en dat er in Son en Breugel niet streng gehandhaafd werd. "Samen met de BOA's en de gemeente besteden wij al langere tijd aandacht aan het opsporen van softdrug gebruik door minderjarigen. Wij houden zowel onze oren, ogen als neus open. De jeugd kan hieruit opmaken dat er dus wel degelijk gehandhaafd wordt."

De twee minderjarigen die softdrugs bij zich hadden, zijn aangemeld bij Halt. "Daar krijgen ze een alternatieve straf die een raakvlak heeft met het delict", licht Bart toe. De ouders van alle minderjarigen worden door de politie in kennis gesteld. 

Emmy Grit
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>