Logo mooisonenbreugel.nl
Speeltuin de Molenwiek in Breugel   | Fotonummer: e7fc27
Speeltuin de Molenwiek in Breugel (Foto: Adrie Neervoort)

Nieuwe locatie voor twee basisscholen in Breugel

Son en Breugel - Wethouder Jos de Bruin heeft een mogelijk nieuwe locatie gevonden in Breugel voor een nieuw te bouwen basisschool. 

Redacteur: Adrie Neervoort

De locatie de wethouder als mogelijk alternatief wil gaan bespreken met alle betrokkenen is speeltuin de Molenwiek in Son en Breugel.  De Molenwiek kwam bij de wethouder in beeld toen hij zich ter plaatse ging oriënteren over de mogelijkheden voor nieuwbouw van de basisschool De Krommen Hoek en De Regenboog in Breugel.
De locatie is in het verleden ook al eens in beeld geweest als mogelijke locatie voor een nieuw te bouwen basisschool. Omdat de nieuwbouw voor beiden scholen op één van de huidige locatie van de scholen tot nu onderwerp van gesprek was, is de mogelijke nieuwe locatie wel een verrassing.

Naar het waarom van deze nieuwe locatie laat wethouder Jos de Bruin weten "Dat de locatie precies tussen de twee nu nog bestaande scholen de Krommen Hoek en de Regenboog ligt". Ook geeft hij nog een paar praktische voorbeelden zoals het niet hoeven zoeken naar een tijdelijke locatie als je één van de bestaande scholen afbreekt om te vervangen voor nieuwbouw.

Nog niet concreet
De wethouder benadrukt dat het een optie is en zeker nog niet concreet. Eerst moet duidelijk worden om wat voor formaat en soort gebouw het dan zou gaan. Tevens moeten de gevolgen voor de verkeersveiligheid goed in beeld worden gebracht. En natuurlijk moeten er nog gespreken worden gevoerd met alle betrokken dus ook de omwonende van de bestaande scholen maar ook die bij de nieuwe locatie.
De keuze voor de nieuwe locatie heeft geen gevolgen voor de aanwezige sportverenigingen op de genoemde nieuwe locatie, tennisvereniging Pieter Brueghel en korfbalvereniging de Corridor, aldus de wethouder.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>