Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 55b2ba
Foto:

Expositie over 101 Airborne Division in het Vestzaktheater

Son en Breugel - Op zaterdag 7 september om 15.00 uur, zal wethouder Jos de Bruin de expositie '75 jaar vrijheid' in het Vestzaktheater in Son en Breugel officieel openen. De opening vormt het begin van de activiteiten rond de herdenking en viering van de 75 jaar bevrijding van Son en Breugel. 

Van 9 tot en met 20 september houden Heemkundekring Son en Breugel en Son en Breugel Verbindt een tentoonstelling in het Vestzaktheater rondom de bevrijding van Son en Breugel. 
In deze expositie worden een aantal foto's van de oorlog, de landing van parachutisten van de 101 Airborne Division, de strijd en de dagen rond de bevrijding getoond. Er staan vitrines met voorwerpen uit de oorlog en via luisterzuilen vertellen ooggetuigen hun ervaringen als kind tijdens de oorlog en bevrijding. In de foyer wordt op een levensgroot scherm een filmverslag van de Operatie Market Garden in Son en Breugel getoond. De expositie is elke werkdag gratis te bekijken tussen 11.00 - 17.00 uur. Op zaterdag 14 september van 10.00 tot 19.00 uur en zondag 15 september van 10.00 tot 16.00 uur. 

Andere activiteiten
In het kader van Remember September worden naast deze expositie ook andere activiteiten in het Vestzaktheater gehouden. Zo verzorgt de Heemkundekring Son en Breugel op 16 september om 20.00 uur een lezing in de grote zaal, heeft bibliotheek Dommeldal onder andere een boekenhoek en besteedt Radio Son en Breugel een aantal uitzendingen aan de bevrijding van Son en Breugel. 


Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>