Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Nieuwe opzet kermis Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - De kermis in Son en Breugel trekt de laatste jaren niet het aantal bezoekers dat de exploitanten van de kermis graag zouden willen. Daarom heeft het college besloten om vanaf 2020 de locatie van de kermis te wijzigen. Er komt een feesttent met eetkramen op het Kerkplein. Hiervoor wordt samengewerkt met stichting WO Events (We Organize).

Redacteur: Adrie Neervoort

WO Events bestaat uit vier jonge inwoners uit Son en Breugel. Lars van de Ven, Pim van de Hurk en Jasper de Bruin vormen samen met voorzitter Rob Meulenbroeks WO Events en organiseren verrassende evenementen in Son en Breugel. Rob Meulenbroeks heeft in december 2018 en in januari 2019 al overleg gehad met de omwonenden over de nieuwe opzet. Nu de nieuwe plannen concreet zijn, is er weer ruimte voor overleg met omwonenden en horecaondernemers.

Attracties verhuizen
De attracties die voorheen in de Nieuwstraat en op het Kerkplein stonden, verhuizen in het nieuwe plan naar het Raadhuisplein. De parkeerplaats naast de kerk blijft ook voor kermisattracties beschikbaar. Behalve dat de attracties verhuizen, zal er op het Kerkplein een feesttent komen, aangevuld met verschillende eetkraampjes. De stichting WO Events biedt van vrijdag 19 tot en met dinsdag 23 juni, vanaf 12.00 uur tot maximaal 01.00 uur een vijfdaags programma in de feesttent aan. Overdag is de feesttent gratis toegankelijk en zijn er diverse optredens. 's Avonds wordt entree gevraagd. De minimumleeftijd is 18 jaar. In de avonduren staan er verrassende optredens op het programma. De programmering is volgens WO Events op dit moment nog niet bekend.

Zeepkistenrally
Rob Meulenbroeks: "Wij denken dat wij samen met horecaondernemers en de organisator van de kermis, bureau De Kermisgids, de kermis weer een impuls kunnen geven. Dit willen we doen met een feesttent waar zowel overdag als 's avonds van alles te doen is. Ook willen we op maandag en dinsdag een nieuw evenement toevoegen: een zeepkistenrally. De kermis wordt hiermee aantrekkelijker gemaakt." Hoewel de zeepkistenrally zich vooral richt op de schooljeugd vanaf 10 jaar, kan natuurlijk iedereen meedoen met een 'zeepkist'. De zeepkist mag niet motorisch aangedreven zijn.

Nieuwstraat
Hoewel de kermisattracties in de nieuwe opzet uit de Nieuwstraat verdwijnen, zal de Nieuwstraat tijdens de kermis, net als voorheen, in zijn geheel worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit voor de veiligheid van de bezoekers van de kermis en omdat de zeepkistrally op de Nieuwstraat plaatsvindt.