Logo mooisonenbreugel.nl
Tilly en Theo   | Fotonummer: 700e9b
Tilly en Theo (Foto: Milou van Helden)
zakelijk

Van bloemenman naar oppasopa

Son en Breugel - Bloemsierkunst Le Soleil aan de Markt 5 in Son krijgt vanaf 1 september dit jaar een nieuwe eigenaar. Theo Verhoeven, de huidige eigenaar van Bloemsierkunst Le Soleil, stopt en maakt plaats voor zijn opvolgster Nicky van der Wijst. Nicky werkt al bijna acht jaar bij Le Soleil.

Redacteur: Adrie Neervoort

Le Soleil is een begrip in Son en Breugel en omgeving met een ruim aanbod aan snijbloemen en is gespecialiseerd in boeketten en grafstukken. Voor een mooie plant of cadeauartikel weten de klanten de winkel ook te vinden.

Jonge eigenaar
Theo (66 jaar) is al bijna 45 jaar eigenaar en is samen met zijn personeel het gezicht van Le Soleil. Hij begon als 16-jarige jongen bij Le Soleil te werken, bij de toenmalige eigenaar Van Dinter. In het begin werkte hij er voornamelijk na schooltijd als bijbaantje. Het bijbaantje werd een vaste baan en enkele jaren later, in 1974, was hij op 21-jarige leeftijd de eigenaar van Le Soleil.

Zaak overnemen
"Het kwam gewoon zo uit", vertelt Theo. "Van Dinter kreeg een mooie onderwijzersfunctie aangeboden en vroeg of ik de zaak wilde overnemen. Ik werkte toen als personeelslid samen met Marinus Merks en Lucia Sanders. Zij waren toen nog te jong om op een dergelijk aanbod in te kunnen gaan."

Geen spijt
Van de beslissing heeft Theo tot op de dag van vandaag geen spijt. "Ik ga nog iedere dag met veel plezier naar mijn werk." Zijn vrouw Tilly heeft hem niet alleen gesteund, maar heeft ook deel uitmaakte van de onderneming en daarnaast deed ze alle administratie. Dit heeft ertoe bijgedragen dat Theo terugkijkt op een plezierige tijd als ondernemer.

Veranderen
In de loop van de jaren heeft Theo zijn winkelstraat zien veranderen. Aan de Markt en de Dommelstraat waren in de jaren '70, '80 en '90 veel winkels met versproducten. Een groenteboer, slager, bakker, kaasboer én een slijterij. Zelfs voor een goede lamp kon je er terecht. Zij zijn verdwenen of verhuisd, maar de bloemenzaak van Theo bleef.

Veranderingen
Het beeld zou kunnen ontstaan dat een bloemenzaak tijdloos is, maar dat blijkt niet het geval. Zo heeft Theo in de loop van de jaren veel veranderingen meegemaakt in zijn vak. Zo had je vroeger bloemen die gerelateerd waren aan een seizoen, zoals een tulp. Tegenwoordig zijn bijna alle bloemen het hele jaar door verkrijgbaar. Alleen het jaargetijde en de trend bepalen wanneer welke bloem het meest gekocht wordt. Is er een bloem waar altijd vraag naar is? "Zeker, dat is de roos, die heeft het in al die jaren goed gedaan." Misschien is Theo wel de menselijke versie van de roos bij Le Soleil.

Raad van Elf
Ondernemer zijn kost veel vrije tijd, dat heeft Theo wel ervaren. Hij klaagde nooit hierover. Door zijn werk is Theo nooit met andere dingen bezig geweest dan zijn vak. Toch heeft hij dit wel geprobeerd. "Na lang aandringen heb ik zelfs drie jaar in de Raad van Elf van de Krutjesrapers gezeten. Uiteindelijk bleek toch dat ik te weinig vrije tijd had om het te combineren met mijn bloemenzaak." Theo gaat genieten van zijn vrije tijd waarin zeker zijn vrouw Tilly, maar ook de drie kleinkinderen, en binnenkort het vierde kleinkind, een grote rol zullen spelen.

Laatste werkdag
De laatste werkdag van Theo Verhoeven is zaterdag 31 augustus. Graag willen Theo en Tilly al hun klanten enorm bedanken voor het in hun gestelde vertrouwen. Vanaf 1 september gaat de winkel even dicht voor een metamorfose en opent Nicky van der Wijst haar versie van Le Soleil. Meer daarover in DeMooiSonenBreugelKrant van woensdag 28 augustus.

Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>