Logo mooisonenbreugel.nl
De senioren genieten van de muziek van BSA Music    | Fotonummer: 5fba6f
De senioren genieten van de muziek van BSA Music (Foto: Wil Feijen)
Senioren

Muzikale en gezellige afsluiting Senioren Zomer Activiteiten

Son en Breugel - De plannen die in 2011 al werden gemaakt om activiteiten aan senioren in de zomervakantie aan te bieden en voor het eerst in 2012 gerealiseerd werden, blijkt een groot succes. In de zomervakantie gaan kinderen van ouderen op vakantie, liggen veel clubs en verenigingen stil en hebben mensen vaak toch wat minder aanspraak. Door de Senioren Zomer Activiteiten (SZA) hoeft niemand zich te vervelen. In het programma zit altijd wel iets waar je aan mee kunt doen of wat je leuk vindt.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Voorzitter van de werkgroep Welzijn en Zorg, Els Voogt, is al vanaf het begin bij de SZA betrokken: "Toen we in het begin subsidie gingen vragen bij de gemeente, was het de gemeente die aangaf om dit samen met de LEVgroep op te zetten. Inmiddels slaan de SeniorenRaad samen met de LEVgroep, PVGE, IVN, KBO Son, KBO Breugel en het Chronisch zieken en Gehandicapten-platform de handen ineen en slagen er jaarlijks in om een gevarieerd programma aan te bieden."

Gevarieerd programma
Een gevarieerd programma is het zeker. Van een bordspellenochtend tot een seniorenles-fysio, van een wandeling tot een fietstocht, van gedichten schrijven tot een lezing van de Heemkundekring en van stoelyoga tot sjoelen. Soms kwamen er drie deelnemers op af. Niet zo gek als het 40 graden is en je hebt een wandeling op het programma staan. En soms zat de zaal boordevol. De lezing van Henk Hutten in de Boerderij over 'De jaren zestig' trok een volle zaal en werd erg gewaardeerd.

Deur open zetten voor 'derden'
Wethouder Jos de Bruin: "Aantallen doen er niet toe. Ook als er tien mensen op een activiteit afkomen, heb je toch tien mensen in beweging gekregen om mee te doen aan een activiteit. Je biedt in een rustige zomerperiode mensen activiteiten en als mensen daar op afkomen en genieten, dan voorzie je in een behoefte." Wethouder Jos de Bruin mijmert een beetje hardop en zou zich kunnen voorstellen dat ook de wat jongere mensen best zouden kunnen genieten van activiteiten in die stille zomerperiode. Ik doel dan op de doelgroep vanaf 25 jaar tot de seniorenleeftijd. Wellicht iets om eens over na te denken. Want je 'alleen voelen' omdat verenigingen en clubs stil liggen en vrienden en kennissen op vakantie zijn, is niet alleen iets wat ouderen aangaat. Dat komt bij iedere leeftijd voor." Volgens Jos de Bruin hoeft het ook niet allemaal heel ingewikkeld te zijn: "Als er in de zomerperiode wel activiteiten zijn, zou je de deur open kunnen zetten voor 'derden'. Voorheen deed de Stichting Bewegingscentrum in Breugel dat door de deur open te zetten en ook niet-leden in de zomerperiode te verwelkomen. Win-win-situatie. Zij hadden meer aanloop en mensen konden laagdrempelig kennis maken met de bewegingsbanken."

Win-win-situatie
Die win-win-situatie was er ook tijdens de SZA-afsluitmiddag zaterdag 10 augustus in het Vestzaktheater. Beheerder Maurice Peeters werd gevraagd of hij nog iemand kende die muziek maakte: "Ik heb BSA Music gevraagd of ze voor het Vestzak en de Senioren Zomer Activiteiten wilden optreden. Zij oefenen altijd in het Vestzak. Dit is geen tegenprestatie maar een gunst. Fijn als het zo kan. Kunnen wij weer wat terug doen als BSA Music wat heeft." En BSA Music bleek een goede keus te zijn. Lekkere meezingers en na de pauze werd er 'ingehaakt' en kwamen mensen in beweging om mee te dansen op de muziek van de Foxtrot, Wals of Tango.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>