Logo mooisonenbreugel.nl
geheel rechts Jaap Woudsma   | Fotonummer: a96299
geheel rechts Jaap Woudsma (Foto: Power4kids)

Help mee Duchenne de wereld uit te trappen

Son en Breugel - Op vrijdag 23 augustus organiseert Brasserie 'Net even Anders' samen met Jaap Woudsma een benefiet diner in Son en Breugel.

Jaap Woudsma fietst in het team Power4Kids. Een team dat al vier jaar bestaat en al meer dan 16.000 euro heeft opgehaald voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. "Motivatie heb ik gekregen als ik zie hoe deze kinderen met Duchenne snel achteruitgaan, dit moet gestopt worden!! Zeven dagen afzien tijdens Duchenne Heroes is zwaar, maar dat is nog niks, je hele leven zal zwaar zijn als je spieren niet meer functioneren en als je snel achteruitgaat. Deze spierziekte Duchenne moet de wereld uit getrapt worden." 

Duchenne spierdystrofie komt vooral bij jongens voor. Alle spieren worden langzaam afgebroken. Rond hun twaalfde jaar kunnen ze niet meer lopen en ook het gebruik van de armen wordt steeds moeilijker. Als de ademhalingsspieren te zwak worden, is beademing nodig. Door verzwakking van de hartspier is het uiteindelijk een fatale ziekte. 

Er is de laatste jaren succesvol onderzoek gedaan naar mogelijkheden om het ziektebeeld te vertragen, de zorg is verbeterd en de levensverwachting is gestegen door betere behandeling en beademing, maar de tijd dringt! Woudsma zal voor het vijfde jaar 700 kilometer gaan fietsen van 8 tot en met 14 september in een meerdaagse MTB tocht. Een uitdaging voor alle deelnemers met maar één doel om een medicijn en betere kwaliteit van leven voor patiënten met Duchenne spierdystrofie mogelijk maken.

Reserveren
Door deelname aan het benefietdiner helpt u ook mee aan dit doel. Tijdens een sfeervolle avond geniet u van een heerlijk diner inclusief wijnarrangement en entertainment voor 75 euro per persoon. Hiermee helpt u samen Jaap Woudsma mee om de ziekte van Duchenne de wereld uit te trappen. Voor meer informatie en/of reserveren belt u met Brasserie 'Net even anders' 0499-476383 of stuur een mail naar brasserie@thermaeson.nl.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>