Logo mooisonenbreugel.nl
V.l.n.r. Tom van Nunen, Marco Dijkshoorn en Frank Zwijnenberg   | Fotonummer: dbc1a3
V.l.n.r. Tom van Nunen, Marco Dijkshoorn en Frank Zwijnenberg (Foto: Wil Feijen)
Muziek

Tower Festival: een programma waar je U tegen zegt

Son en Breugel - In het weekend van 13,14 en 15 september wordt in Son en Breugel 75 jaar vrijheid gevierd. Het Tower Festival sluit op zondag 15 september het driedaagse muzikale Bevrijdingsweekend op het Kerkplein af. Het is de organisatie weer gelukt om een programma neer te zetten waar je U tegen zegt. Het Tower Festival van dit jaar is een Woodstock editie. Met als afsluiter op het programma 'Her Majesty'. Deze band behoort tot de Nederlandse topbands met loepzuivere tributes van het werk van Crosby, Stills, Nash & young.

Redacteur: Ineke van Uden

Een mooie samenwerking tussen meerdere lokale partijen maakt dat er in het Bevrijdingsweekend een fantastisch weekendprogramma is opgesteld. Het Tower Festival draagt daar op zondag 15 september graag haar steentje aan bij.

Big Band Son
Het eerste optreden direct om 14.15 uur is uniek. Oprichter van het Tower Festival Frank Zwijnenberg: "Twee jaar geleden hoorde ik de Big Band Son in het Vestzaktheater optreden. Ze waren toen nog één keertje bij elkaar gekomen, nadat ze in 2010 als band waren gestopt. Ik heb ze toen direct gevraagd of ze in 2019 nog een keer op wilden treden op het Towerfestival. En zie hier. Ze openen het Tower Festival! Een optreden totaal niet in de lijn wat het Tower Festival beoogt, maar wat past in het Bevrijdingsweekend. Een schakel tussen 1944 en eind jaren zestig."

Woodstock editie
Het Tower Festival heeft niet zomaar dit jaar de Woodstock-editie gekozen. Het is dit jaar vijftig jaar geleden dat het muziekfestival Woodstock plaatsvond. Vijftig jaar geleden stond Woodstock in Amerika ook in het teken van vrijheid. Het festival had als motto '3 days of Peace & Music'. Het Woodstockfestival trok toen ontzettend veel publiek. De organisatie werd 50 jaar geleden verrast doordat er geen tweehonderdduizend mensen - wat men had verwacht - op af kwamen maar vijfhonderdduizend mensen. Als die verdubbeling van het publiek tijdens het Tower Festival ook gaat gebeuren dan zullen er geen circa drieduizend mensen zoals voorgaande jaren op af komen, maar zo'n vijfduizend mensen publiek. Het optreden van de afsluitende band 'Her Majesty' zal zeker grandioos worden. Voor een entreekaart van Her Majesty betaal je doorgaans tussen de 39 en 55 euro. En dan te bedenken dat het Tower Festival gratis toegankelijk is voor iedereen. Neem wel wat geld mee. Want de organisatie gaat met collectebussen rond voor een vrijwillige financiële gift. Wie als sponsor het Tower Festival wil helpen, kijk naar de mogelijkheden op www.towerfestival.nl om een sponsorpakket af te nemen.

Mooie line-up
Tussen de Big Band Son en Her Majesty zijn er optredens van Janis Joplin (A Night With Janis), Santana (Fuente del Ritmo) en Joe Cocker (Back on Track Joe Cover Band).

Van reünie tot Towerfestival
Dit jaar alweer de elfde editie van het Tower Festival. Even terug in de tijd. Frank zit in 2007 in De Zwaan voor een jaarlijkse borrel met oude schoolvrienden. Het idee wordt geopperd om zo'n samenzijn het jaar erop grootser aan te pakken. In 2008 organiseert Frank een reünie voor alle mensen die in de jaren zestig/zeventig als jongere in Son woonden, sportten of in de kroeg kwamen. Daar kwamen 650 man op af: "Die 650 man wilden het jaar erop wel weer zo'n feestje. Maar een reünie hou je niet jaarlijks. En zo werd het idee geboren om een jaarlijks muziekfestival te organiseren met muziek uit de jaren zestig, zeventig en tachtig. Het festival kreeg de naam 'Tower Festival." Inmiddels een bekend begrip in Son en Breugel. Een geslaagd jaarlijks terugkerend evenement. Om in de toekomst het Tower Festival te kunnen garanderen, zoekt de organisatie jonge nieuwe bestuursleden. Interesse? Mail naar info@towerfestival.nl.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>