Logo mooisonenbreugel.nl
De verbindingsweg tussen Nuenen en Son en Breugel is vanaf 2 september gestremd   | Fotonummer: cc507c
De verbindingsweg tussen Nuenen en Son en Breugel is vanaf 2 september gestremd (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Verbindingsweg Broekdijk langdurig afgesloten

Son en Breugel - Nuenen - Vanaf 2 september is het voorlopig niet meer mogelijk om gebruik te maken van de Broekweg, Eikelkampen en Hooidonk tussen Son en Breugel en Nuenen. Deze verbindingsweg wordt vanaf de Hooidonkse Watermolen tot de aansluiting op de Gerwenseweg afgesloten voor doorgaand verkeer in verband met werkzaamheden. De afsluiting duurt tot mei 2020. Het doorgaande (sluip-)verkeer tussen Son en Breugel en Nuenen wordt omgeleid via de Lieshoutseweg.

De Broekdijk, Eikelkampen en Hooidonk staat al een aantal jaren op de nominatie om gereconstrueerd te worden. Samen met de klankbordgroep - waarin aanwonenden, dorpsraad Nederwetten en Veilig Verkeer Nederland zijn vertegenwoordigd - heeft de gemeente een optimaal en breed gedragen ontwerp voor de Broekdijk opgesteld, waarin het cultureel-historisch karakter van de weg behouden blijft. Het fietspad tussen Nuenen en Nederwetten wordt geasfalteerd en er komt op Eikelkampen bij Nederwetten een geluidbeperkende asfaltlaag.

Vijf fases
De reconstructie wordt in 5 fases uitgevoerd (onder voorbehoud):
Fase 1: Eikelkampen tussen Hoekstraat en Hoekstraat N
Fase 2: Hooidonk (van gemeentegrens tot Hoekstraat)
Fase 3: Broekdijk en Eikelkampen van Nieuwe Dijk tot Hoekstraat
Fase 4: Fietspad van Nederwetten tot Nuenen
Fase 5: Fietspad Nederwetten tot gemeentegrens Son

Verkeersomleidingen
Gedurende de gehele uitvoeringsperiode worden Broekdijk, Eikelkampen en Hooidonk afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de afzetting van fase 1 kan bestemmingsverkeer via Hooidonk, Hoekstraat en Nieuwe Dijk naar Nederwetten en Gerwen. Nederwetten blijft altijd via de Soeterbeekseweg bereikbaar. Bedrijven en aanwonenden blijven in ieder geval vanuit één richting (Nuenen of Son en Breugel) bereikbaar, behalve als er 'voor de inrit' wordt gewerkt. Hierover maakt de aannemer persoonlijk afspraken met bedrijven en aanwonenden.

Tijdens de afzetting van fase 2 kan bestemmingsverkeer via de Broekdijk, Nieuwe Dijk en Soeterbeekseweg. Tijdens de afzetting van fase 3 kan bestemmingsverkeer via Hooidonk en Soeterbeekseweg. Fietsers en bromfietsers kunnen tijdens fase 1 tot en met fase 3 van het fietspad gebruik maken. Tijdens fase 4 en 5 worden ze tijdelijk over de rijbaan geleid.

Voor de exacte locatie en tijdsduur van verkeersafzettingen kunt u de website https://live.andes.nl/nuenen raadplegen.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>