Logo mooisonenbreugel.nl
Kickbokser Quint na zijn laatste wedstrijd die hij op K.O. gewonnen heeft    | Fotonummer: 20e32e
Kickbokser Quint na zijn laatste wedstrijd die hij op K.O. gewonnen heeft (Foto: Ingezonden)
sport

Kickbokser Quint Otten gaat voor het hoogst haalbare

Son en Breugel - Kickbokser Quint Otten heeft alles voor zijn sport, kickboksen, over. Gezond eten, genoeg slaapuren maken, uitgebalanceerde trainingen en een vooraf bepaald wedstrijdschema bepalen voor een groot gedeelte het leven van de achttienjarige sportman. De jonge sporter wil de wereldtop behalen; hij is al goed op weg.

Redacteur: Emmy Grit

Anderhalf jaar geleden werd Quint geïnterviewd voor deze krant. 'Over vier jaar behoor ik bij de wereldtop' prijkte boven het artikel. Een droom die Quint nog iedere dag najaagt, alhoewel het tijdspad iets lijkt bijgesteld. "Ik heb een breuk in mijn hand gehad, waardoor ik negen maanden niet goed heb kunnen trainen", begint Quint. "Hierdoor is 2020 misschien niet haalbaar, maar ik wil wel 'alles uit de kast halen' om zo goed mogelijk te worden. Daar heb ik veel voor over."

Verschillende trainingen
Quint traint iedere dag van de week, ongeveer veertien uur per week. De training bestaat uit krachttraining, conditietraining, kickboksen, spartrainingen, techniektrainingen en hersteltrainingen. Eén dag in de week staat het trainingsschema op een lager pitje. "Dan hou ik een rustdag. Een echte rustdag is het niet, want dan ben ik bezig met een duurloop."

School en sporten
Naast het trainen volgt Quint nog een opleiding. In augustus is hij gestart met het tweede jaar van Sport en recreatie op het Summacollege. "Ik kan school, de trainingen en de wedstrijden goed combineren. Op school wordt rekening gehouden met mijn sportieve carriere.". Plannen voor de toekomst heeft Quint ook al gemaakt. "Na deze opleiding wil ik graag Sport en Bewegen gaan volgen en dan later lesgeven in sporten. Ik wil mijn kennis graag delen met anderen."

Ouders
Quint krijgt onvoorwaardelijke steun van zijn ouders. Moeder Patricia zorgt voor het te volgen trainingsschema. Dit schema wordt in overleg met Quint gemaakt. Patricia zorgt ook voor de uitgebalanceerde voeding en drinken. Zij zorgt er ook voor dat Quint op gezette tijden eet en drinkt. "Een sportman moet nu eenmaal een uitgebalanceerde maaltijd eten. Zomaar even een frietje met een snack staat niet in mijn schema." Vader André neemt de kracht- en conditietrainingen voor zijn rekening. Hij stelt de trainingsschema's op als er wedstrijden op de planning staan.

Trainers
Quint traint in Den Bosch, bij het team Fighting Talents. Behalve dat Quint met zijn vader traint, krijgt hij wekelijks trainingen van zijn trainers Hicham en Ousama el Gaoui en Zakaria Sebbar. In de voorbereiding naar zijn wedstrijden traint Quint vaak met Mohammed Jaraya, Bilal Loukili, Anass Aaras, Younes Smaili, Damian Ori en Faycal Mtallsi. Geen onbekende namen in de kickbokssport.

Stapje hoger
Quint komt sinds zijn vijftiende al uit in de Seniorenklasse. "Ik heb bij de Senioren aan acht partijen deelgenomen. Hiervan heb ik zeven gewonnen, waarvan vier op een knock-out.". Quint staat in de ring om te winnen. Het liefst slaat hij de tegenstanders knock-out, in een sportieve wedstrijd. De concurrentie is dus gewaarschuwd! Voor Quint staat de eerste wedstrijd na de zomervakantie op 1 september in Tilburg op het programma. "Het is te hopen dat ik daar ongeschonden uitkom, dan kan ik op 22 september deelnemen aan het Talentengala in Breda", licht Quint toe. Quint zou tijdens het Talentengala voor het eerst uit kunnen komen in de B-klasse. "Dat is weer een stapje hoger. Daarna naar de A-klasse." Het uiteindelijke doel is dat Quint een contract krijg aangeboden bij één van de vier grote organisaties in het kickboksen. "Glory, Enfusion of One Championship heeft mijn voorkeur om te vechten, dat is mijn ultieme droom."

Quint wordt gesponsord door North Side Sport Veghel, Leroys Gym Valkenswaard en Barbos Barbershop Weert. "Natuurlijk zijn we altijd op zoek naar meer sponsoren. Mocht u na het lezen van dit interview mij willen sponsoren, dan kunt u altijd contact opnemen met Andre Otten 06-12658897.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>