Logo mooisonenbreugel.nl
De plaats waar de laad- en loszone komt   | Fotonummer: 1aaa21
De plaats waar de laad- en loszone komt (Foto: Adrie Neervoort)

Nieuwstraat krijgt een Laad- en loszone

Son en Breugel -  De gemeente Son en Breugel gaat een een laad- en loszone aanleggen in de middenberm van de Nieuwstraat van circa 20 meter. Hiervoor zal de middenberm ter hoogte van BBQ Shop Brabant en cafetaria Spierings 6 tot 7 meter worden ingekort. Het doel is ervan is de ondernemingen aan het noordelijke deel van deze winkelstraat veilig en zonder hinder te kunnen bevoorraden. 

Wethouder Jan Boersma: "We willen graag een goede bereikbaarheid van het centrum met voldoende parkeerplaatsen, een goede verkeersdoorstroming en een veilige omgeving voor alle verkeersdeelnemers. Daarnaast streven we een goed vestigings- en ondernemersklimaat na, waarbij efficiënte en veilige bevoorrading een zeer belangrijke voorwaarde is. Deze maatregel, op voordracht van onze ondernemers, gaat daar volgens ons een bijdrage aan leveren". 
 
In het noordelijk gedeelte van de Nieuwstraat ondervinden ondernemers en leveranciers nu regelmatig problemen en agressie tijdens de bevoorrading. Voor leveranciers is er onvoldoende opstelruimte aanwezig om de gevestigde dienstverleners, horeca en winkels, zonder hinder, via de voorzijde te bevoorraden. Dit leidt tot onveilige situaties en conflicten tussen leveranciers en passerend verkeer. Om een goede en veilige verkeersdoorstroming te borgen wordt in de Nieuwstraat een laad- en loszone aangelegd.
 
Tijdens een overleg met de Ondernemersvereniging Son en Breugel (OVSB) en een rondgang langs de ondernemers zijn signalen gedeeld over toenemende onveilige situaties tijdens bevoorrading in het gebied Nieuwstraat ten noorden van kruispunt Heistraat. In dit deel van de straat is geen opstelruimte voor bakwagens of vrachtwagens met een oplegger. 

Leveranciers kunnen slechts stoppen op de doorgaande weg en kunnen niet anders dan tijdelijk de doorgang belemmeren. Dit leidt tot frustratie en soms heftige reacties van automobilisten gericht aan de chauffeurs en ondernemers. Inmiddels is door een logistieke dienstverlener aan een ondernemer gemeld dat deze uitsluitend via een 'laad en loszone' wil bevoorraden en anders geen logistieke diensten meer aanbiedt. 

Ondernemers Carel Sarton van BBQ Shop Brabant en Thomas van Herpen van Gall&Gall zijn blij met de oplossing. Het lost een groot deel van de laad en losproblemen die zij ervaren op, en zal de doorstroom van het verkeer tijdens het laden en lossen in de Nieuwstraat beter maken. Wat betreft van Herpen blijven de minimale hoogte verschillen tussen straat en stoep voor het laden en lossen bij zijn zaak wel een probleem. 

Het realiseren van de zone is in principe dit najaar gepland, maar zeker voor december 2019.
De kosten van deze maatregel zijn € 9.000,-.
 

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>