De nieuwe tribune in het Vestzaktheater
De nieuwe tribune in het Vestzaktheater Foto: Wil Feijen

Presentatie theaterprogramma Vestzak tijdens UitMarkt

Algemeen Vestzaktheater

Son en Breugel - Een jaar geleden trad het nieuwe bestuur van het Vestzak aan en beloofde dat ze het Vestzak als dorpshuis op de kaart zou zetten. De slogan 'Het Vestzak is er voor iedereen' wordt waargemaakt. Jong en oud weet de voordeur van het Vestzak te vinden. Voor een bezoek aan de bibliotheek, voor muziekles, om mee te spelen bij de harmonie, als lid van de kookclub van de PVGE, als bezoeker van de zondagse KIEN-avond, als gast van de koffieochtend van de Seniorenraad, of…..teveel om op te noemen. Maar mensen weten het Vestzak ook te vinden voor het kleine, intieme en betaalbare theater. Het theaterprogramma 2019 - 2020 is gevuld en ziet er gevarieerd uit.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Het nieuwe bestuur had vorig jaar geen tijd om rustig na te denken hoe ze het Vestzak nieuw leven in zouden blazen. De beheerders Maurice Peters en Jan van Gerwen konden direct fanatiek aan de slag, want mensen wisten al snel het Vestzak weer te vinden. Het enthousiasme en het grote sociale netwerk van beide gastheren hebben zeker bijgedragen dat nieuwe - soms eenmalige, maar vaak terugkerende - gebruikers richting het Vestzak kwamen.

Opgeknapte theaterzaal
Het Vestzaktheater is geen theater als er geen mooi gevarieerd theaterprogramma is. En dat in een theaterzaal waar je met goede licht- en geluidsapparatuur kunt genieten, zittend op een nieuwe tribune in een geheel andere opstelling dan wat iedereen tot nu toe gewend is geweest in het Vestzak. De nieuwe tribune met 177 zitplaatsen geeft publiek meer comfort en het nieuwe podium geeft artiesten meer mogelijkheden. Als artiesten liever de oude traditionele opstelling willen, dan kan dat ook. Maurice: "We zijn nu bezig om de laatste hand te leggen aan een opgeknapte theaterzaal en een fris geverfde foyer. Het klusteam van het Vestzak verzet ontzettend veel werk. Ze zijn goud waard. En ook zijn we de huisleverancier van het Vestzaktheater 'Foolen Audio & Light' dankbaar voor wat zij doen voor het Vestzak."

Gratis optredens
Tijdens de Jaarmarkt op 1 september heeft het Vestzak vanaf 12.00 uur haar deuren wagenwijd open staan. U bent van harte welkom om een kijkje te komen nemen in het nieuwe Vestzak. Er is een terras voor de deur waar u het tweede kopje koffie gratis krijgt. Binnen en buiten is een UitMarkt waarbij een aantal artiesten die op het programma staan alvast een voorproefje komen geven. Zo zullen er optredens zijn van de harmonie, Piepschuim, Jeroens Clan, Mark van de Veerdonk, popkoor Sparkle, Eva Wiselius, de Malletgroep van de harmonie en Toneelgroep Maan. Op 1 september kunt u ook alvast kaartjes kopen voor voorstellingen. Waarbij sommige kaartjes van artiesten die 1 september optreden iets extra's toevoegen aan uw reservering. Andere mogelijkheid om kaartjes te reserveren voor één van de voorstellingen is via www.vestzaktheaterson.nl. Gebruikers van het Vestzak staan met een stand op de UitMarkt. En wilt u de (nieuwe) studio bekijken van Radio S&B? Ook dat kan op 1 september.

Laat u verrassen
De Uitmarkt van het Vestzak valt op dezelfde dag als de Jaarmarkt in het centrum van Son en Breugel. Wees welkom bij het Vestzak. Geniet van het gratis entertainment en laat u verrassen hoe de vernieuwde theaterzaal eruit ziet.

Programma Uitmarkt:
12.00 uur: Opening met de Malletgroep van Pro Honore et Virtute
12.45 uur: Popkoor Sparkle
13.30 uur: Toneelgroep Maan
14.15 uur: Eva Wiselius
15.00 uur: Mark van de Veerdonk
15.45 uur: Jeroens Clan
16.30 uur: Piepschuim
17.00 uur: Harmonie Pro Honore et Virtute