Logo mooisonenbreugel.nl
Een aantal inwoners die belangstelling had voor projectgroep Breugel Bruist   | Fotonummer: 88b7f2
Een aantal inwoners die belangstelling had voor projectgroep Breugel Bruist (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Projectgroep op zoek naar antwoorden op straat

Son en Breugel - Medewerkers van het project Breugel Bruist waren dinsdag 27 augustus aanwezig in het centrum van Breugel. Gezocht werd naar inwoners die een actieve rol willen vervullen in het proces in het vinden van een geschikte schoollocatie voor de twee basisscholen De Krommen Hoek en De Regenboog. Tevens werd gezocht naar inwoners die een mening hebben over de nieuwe schoollocatie.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Op de gemeentepagina in DeMooiSonenBreugelKrant van 21 augustus en op facebook deed de gemeente Son en Breugel op vrijdag 23 augustus een oproep. Zij riep de inwoners op om in contact te komen met de medewerkers van het project Breugel Bruist. 'Het wijkbezoek is een onderdeel van een uitgebreid participatietraject dat nog van start gaat in Breugel. Doel is het betrekken van alle relevante belanghebbenden en het verkrijgen van een volledig beeld van alle voor- en nadelen van de mogelijke schoollocaties', staat te lezen op de facebookpagina.

Ongunstig tijdstip
Een kleine tiental inwoners maakte gebruik van de gelegenheid om met de gemeente in gesprek te gaan. Helaas was er niet zoveel belangstelling, dat heeft zeker te maken met de tijd waarop de medewerkers de inwoners te woord stonden. Een inwoner sprak zijn verbazing op facebook uit richting de gemeente. 'Volgens mij werken de meeste mensen gewoon. Als je dit echt serieus wilt nemen ga je er een zaterdagmiddag staan' laat de inwoner in een reactie weten. De gemeente antwoordt hierop dat er zeker nog andere momenten volgen. Ook mensen die overdag werken krijgen de gelegenheid om te participeren. Toch is dit moment bewust gekozen door de gemeente, omdat zij de toevallige voorbijganger wilde spreken over het onderwerp.

Klankbordgroep
Een ander doel van deze bijeenkomst was om inwoners te vragen om deel te nemen in een klankbordgroep. De aanwezigen hadden hier niet zoveel interesse in. Ze maakten wel gebruik om hun mening op een formulier achter te laten, zodat de gemeente toch iets met deze feedback kan doen.

Aanwezig
Een van de aanwezigen gaf aan dat het project Breugel Bruist al veel te lang duurt. "Ik heb nooit antwoord gekregen op vragen en ideeën die ik eerder had over het project", aldus de heer Van Eelen. Desondanks nam hij de moeite om toch hierbij aanwezig te zijn om zijn mening te geven.

Voor- en nadelen
De drie voorgestelde locaties voor nieuwbouw van een basisschool, riepen bij de aanwezigen verschillende argumenten op om juist wel of niet te kiezen voor een bepaalde locatie. Zo maakte Toon van Kaathoven zich zorgen over het eventueel verplaatsen van speeltuin De Molenwiek. Hij maakte zich ook zorgen over de parkeerproblemen bij een nieuwe school, net als Els Maximus. Zij maakt zich nu al druk over de parkeeroverlast bij de huidige locatie van basisschool De Krommen Hoek. Erik Knottnerus maakt het niet zoveel uit waar de nieuwe school gevestigd wordt, als de nieuwe school maar beschikt over kleine klassen in een veilige omgeving.

Zoveel mensen, zoveel wensen
Voor de gemeente de moeilijke taak om een oplossing te vinden in deze kwestie, waar iedereen zich tevreden bij voelt. Hier geldt ook zoveel mensen, zoveel meningen en zoveel wensen.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>