Logo mooisonenbreugel.nl
Archieffoto: Wethouder Boersma tijdens een inspectieronde met betrekking tot de stoepen   | Fotonummer: 76dc3f
Archieffoto: Wethouder Boersma tijdens een inspectieronde met betrekking tot de stoepen (Foto: © gemeente Son en Breugel)
gemeente

Voortgang van het onderhoud voetpaden

Son en Breugel - Aan de trottoirs van tiental straten wordt dit najaar onderhoud uitgevoerd. Het gaat om een tiental straten in Oud Breugel, in 't Harde Ven en in Son Zuid.  

Wethouder Jan Boersma en zijn team organiseren voorafgaand aan de uitvoering in elk cluster van straten eerst een buurtschouw. Om de schouw laagdrempelig te houden, maakt de wethouder met medewerkers al wandelend een informele rondgang door deze straten.

Aanwonenden kunnen het team dan aanspreken over wensen en ideeën over deze onderhoudsactie. De bewoners van het straatdeel worden vooraf per brief geïnformeerd over datum en tijd van de schouw. De manier van werken is in de Gentiaan en in de Boslaan zowel bij de bewoners als bij medewerkers en bestuurder van de gemeente goed bevallen, Daar gaan ze dus mee door.

Afgelopen voorjaar is er een inspectieronde geweest, waarin voetpaden in nieuwe clusters van straten zijn aangewezen om aan te pakken. Het gaat om zeven clusters van drie a vier straten, waarvan de gemeente de uitvoering van tien straten in 2019 aanpakken en de rest in 2020.

In 2019 komen de clusters (delen van) straten aan de beurt:
'Oud Breugel': Brouwerstraat, Piet Heinlaan, Beemstraat, St Genovevastraat
''t Harde Ven': Plesmanlaan, Krophollerstraat en Vijverlaan
'Son Zuid': De Bontstraat, Schoolstraat en Wilhelminalaan

Voor 2020 staan onder andere voetpaden 'Breugel Noord', 'Omgeving Plusmarkt', 'Rivierenbuurt' en 'Breeakker' in de planning. Kijk voor het stratenoverzicht op de website van de gemeente.

Gewenst niveau
Het college heeft van de gemeenteraad opdracht gekregen om vóór 2021 de voetpaden in de gemeente op het gewenste onderhoudsniveau te brengen. In de periode tot 1 januari 2021 worden alle trottoirs in het dorp geïnspecteerd en onderhouden, waardoor ze goed en veilig begaanbaar zijn. Een groot deel van deze opgave is inmiddels uitgevoerd.

Meldingen
Naast deze onderhoudsoperatie blijft de gemeente ook alert op het tijdig repareren van kleinere beschadigingen aan trottoirs. Onze wijkteams herstellen plotselinge beschadigingen die gevaar voor gebruikers op kunnen leveren. Deze beschadigingen kunt u via het meldingssysteem aan ons doorgeven.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>