Jan en Joke Bergmans-Vorstenbosch
Jan en Joke Bergmans-Vorstenbosch Foto: Wil Feijen

Jan en Joke Bergmans-Vorstenbosch 60 jaar getrouwd

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Jan en Joke Bergmans-Vorstenbosch zijn allebei in Son geboren en komen beiden uit een groot gezin. Jan uit een gezin van veertin en Joke uit een gezin van twaalf kinderen. Ze hebben elkaar leren kennen tijdens een feestje bij De Ossekop in Son en Breugel.

Jan en Joke trouwden op 21 augustus voor de wet en op 10 september voor de kerk. Hun eerste huisje stond op de plek waar nu de Jumbo gevestigd is. Jan en Joke kregen samen zeven kinderen, veertien kleinkinderen, waarvan er een is overleden en zes achterkleinkinderen. Op verschillende plaatsen in Son en Breugel gewoond te hebben, wonen ze nu alweer ruim een jaar in Berkenstaete. "Ik begin het hier ontzettend naar mijn zin te krijgen", vertelt Joke glimlachend.

Vijf geitjes
Jan heeft 35 jaar bij Beton Son gewerkt en buiten zijn normale werkuren verzorgde hij bij Beton Son de kinderboerderij. Dat deed hij met zoveel liefde. "In een winter werden eens een keer vijf geitjes geboren, die nam ik mee naar huis en die heb ik alle vijf met de fles grootgebracht", vertelt een trotse Jan. Omgaan met dieren en tuinieren waren zijn grote hobby's. Na het werk ging hij bij buren en vrienden vaak tuinieren. Hij heeft altijd dieren om zich heen gehad, zijn hond is mee naar Berkenstaete gegaan. "Door onze gezondheid konden we niet goed meer voor de hond zorgen en is de hond naar mijn zoon gegaan", geeft Jan aan. Nu hebben ze een schattig konijn dat door de kamer loopt en zodra Joke haar rollator pakt, loopt het konijn achter haar aan. Op hun balkon staat een mooi verblijf voor hun konijn.

Borstvoeding
Joke heeft tijdens hun trouwen altijd voor de kinderen gezorgd. "Het eten moest om vijf uur op tafel staan, want Jan moest na het eten gaan tuinieren", lacht Joke. Joke en haar tweelingzus kregen bijna gelijktijdig een baby. Haar tweelingzus had niet genoeg borstvoeding en er was niet genoeg geld om melk te kopen. "Ik heb twee kinderen tegelijk met borstvoeding grootgebracht." De hobby's van Joke waren het verzamelen van porseleinen poppen en kienen. "Nadat de kinderen uit huis waren, hebben we verschillende keren leuke busreisjes gemaakt naar onder andere Oostenrijk en Tsjechie."

Dochters
De dochters van Jan en Joke komen dagelijks, om beurten, langs om de boodschappen te doen en voor de gezelligheid. Joke gaat graag kaarten en kienen en Jan luistert graag naar muziek. "De hele dag staat hier de radio aan", vertelt Joke.

Felicitaties
Dochter Gerry laat vol trots de felicitaties zien die haar ouders van de commissaris van de Koning van de provincie Noord-Brabant en van Koning Willem Alexander hebben ontvangen. Ook de trouwakte van de Burgemeester van Son en Breugel.

Respect
Joke heeft onlangs nog een hartstilstand gehad, ze is gereanimeerd en is heel blij dat ze hier nog is. "We hebben altijd heel hard gewerkt, vooral Jan. We hebben veel respect voor elkaar en we houden nog steeds van elkaar", laat Joke nog weten.

Na deze mooie afsluiter wenst DeMooiSonenbreugelKrant Jan en Joke een hele fijne trouwdag met hun familie en vrienden.

Afbeelding
Afbeelding
Ingezonden 13 uur geleden Minder uitstoot lachgas op rioolwaterzuiveringen van Waterschap De Dommel
De gezamenlijke Opleidingsorkesten van Harmonie PHEV en Asterius
Algemeen 17 uur geleden Jeugd van PHEV schittert tijdens uitwisselingsconcert
Renske Modderman (Rabobank) overhandigd de cheque aan Julius Buijs (SBC)
Algemeen 18 uur geleden SBC verduurzaamt met ondersteuning van de Rabo Clubsupport
Afbeelding
Ingezonden 19 uur geleden Week van de Groene Tuin helpt Brabanders op weg om tuin te vergroenen
Paasletterpuzzel in het centrum van Son en Breugel
Algemeen 20 uur geleden Maak kans op mooie prijzen in het centrum van Son en Breugel
Repaircafé
Algemeen 21 uur geleden Meer mogelijk bij het Repaircafé