Vrijwilligers van Popkoor Novelty vullen de bierglazen
Vrijwilligers van Popkoor Novelty vullen de bierglazen Foto: Ivo van Hoek

Beach Event gaat uit zijn dak tijdens concert

Algemeen Evenement

Son en Breugel - "Bestel maar, bestel maar, bestel maar", zong zanger Jack Poels van de Limburgse band Rowwen Hèze zaterdagavond 31 augustus. Uit volle borst zongen duizenden volleyballende feestvierders mee en, gezien het aantal bekers bier die door de zaal vlogen, is dat precies wat ze massaal deden. Nadat in de middag alle beachvolleybalwedstrijden onder de brandende zon waren gespeeld, volgde naast de enorme zandbak een minstens zo gezellige beachparty in de grote feesttent.

Redacteur: Ivo van Hoek

Zaterdagavond om acht uur beet DJ Barry Fest het spits af. Hij zorgde ervoor dat de moegestreden sporters weer opgewarmd werden met zomerse muziek. Aansluitend bij een ondergaande zon mocht feestzanger Kafke uit Drunen de stemming er verder in brengen. In zijn smetteloos witte overhemd en met aanstekelijke feestnummers wist hij vooral bij de jongeren de voetjes van de vloer te krijgen.

Herkenning
Onder de noemer 'It all started in the 90's' kwamen vervolgens de hits van weleer in rap tempo uit de speakers knallen. Een wervelende reis met energieke flashbacks van herkenning en Super Mario. Het podium kraakte onder deze nostalgische trip langs de lekkerste House & Dance Classics, Hip-Hop en Happy Hardcore.

Brabants grondwater
Vooral de wat oudere bezoekers beleefden hun hoogtepunt van de avond bij de legendarische feestband uit Horst-America. Zelfs de jeugd, die geen flauw idee had welke nummers afkomstig zijn van Rowwen Hèze, konden hun voetjes niet stilhouden toen de accordeonist het publiek opzweepte. "Het Brabantse grondwater smaakt het beste, nadat het door de Lieshoutse brouwerij is gelopen", riep de 62-jarige Limburgse zanger.

Sonse jongeren
Achter de bar konden de vrijwilligers van Popkoor Novelty dit volmondig beamen. Zij liepen zich de benen onder hun kont uit om het stevige biertempo bij te houden. Gezien de historie van het Beach Event ook niet vreemd, want de organisatie bestaat uit een groep Sonse jongeren die al jaren succesvol carnavalswagens bouwt. Meer als geintje is toen geopperd om daar aan de Rooiseweg ook eens een Beachvolleybaltoernooitje te organiseren.

Trainingspakken
Anno 2019 staat er een 'snaarstrak' sport- en feestevenement waar DJ Mental Theo rond middernacht als allerlaatste het dak er af mocht draaien. De geboren Bosschenaar (54) weet als geen ander hoe je de jeugd van tegenwoordig en gabbers van weleer uit hun plaat kan laten gaan. Oordopjes stevig in en 'Hakkeuh', als de één na de andere Hardcore mesh-up over de draaitafel vliegt. Net als toen in Australian trainingspakken dansten ook nu de laatste party animals hun rug nat. Leeftijd is maar een getal, jong en oud kijkt alweer uit naar editie 2020.