Afbeelding
Foto: Floor Hendriks

Laatste Bike Trike Dag op Zonhove

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Voor de laatste keer wordt zondag 14 september de Bike Trike Dag op Zonhove gehouden. Dit evenement voor de jongeren op Zonhove werd jarenlang op de tweede zaterdag van de maand september gehouden. Vanaf 2020 staat het evenement niet meer op de kalender.

Redacteur: Emmy Grit

"Gedurende de aankomende zeven jaar wordt Zonhove gefaseerd verbouwd, waardoor er geen gelegenheid meer is om over het terrein de rondjes te rijden", geeft Peter de Weijer, recreatiemedewerker van Zonhove aan. "Er zijn tijdens de verbouwing steeds grote stukken van het terrein afgesloten, waardoor er geen mogelijkheid meer is om dit evenement door te laten gaan."

30 bikes en trikes
Inmiddels hebben ruim 30 bikers en trikers zich aangemeld om de laatste editie voor de bewoners van Zonhove onvergetelijk te maken. "We hebben het geluk dat heel veel vrijwilligers ons ieder jaar helpen. Zelfs de beveiliging hebben we dit jaar nu helemaal op orde."

Laatste editie
De Bike Trike Dag wordt jaarlijks op de tweede zaterdag van de maand september gehouden. Dit jaar valt de activiteit samen met Remember September 2019. "Publiek dat de activiteiten van Remember September 2019 komt bezoeken, is natuurlijk ook van harte welkom bij ons op het terrein. Via het zijpaadje in de Antoon van de Venstraat is Zonhove bereikbaar", geeft Peter aan. De Bike Trike Dag begint om 12.30 uur en eindigt om 17.00 uur, rondom het grasveld bij Tref. Speciaal voor de laatste editie wordt dit jaar nog eens flink uitgepakt. Zelfs de pitstraat krijgt een speciale update.