Logo mooisonenbreugel.nl
Ilse Schutter in haar rol als prinses Regina   | Fotonummer: 31ad88
Ilse Schutter in haar rol als prinses Regina (Foto: Ingezonden)
Activiteit

De Wijze Kater met Ilse Schutter

Son en Breugel / Mariahout – De in Son en Breugel woonachtige Ilse Schutter speelt dit jaar voor het derde jaar mee in de volwassenen productie van Toneel Vereniging Mariahout. Eerder al was ze deze zomer op podia te vinden met hun succesvolle kinderproductie Hans en Grietje waar in totaal meer dan 3000 personen van genoten hebben.

Nu deze voorstellingen met succes zijn afgesloten kan ze zich weer met volle aandacht richten op het komende stuk: De Wijze Kater. Ook dit stuk beloofd een groot succes te worden onder andere door de prachtige kostuums en de sprookjesachtige setting die voor al met de avondvoorstellingen extra mooi tot zijn recht komt door de verlichting.

Het toneelstuk gaat, zoals de titel al suggereert, over een kater, want wat doe je als je kater ineens begint te praten? Voor Jonathan een vraag waar hij niet lang over na kan denken, want de kater neemt hem al snel mee op avontuur naar het paleis, waar het wemelt van de ratten. Alwaar een radeloze koning met een stuk geknaagde scepter zwaait. De kater, in kleding omhuld, wordt voorgesteld als een bijzondere Oosterse dokter die de koning van de rattenplaag komt verlossen. In ruil daarvoor krijgt Jonathan geld en kan hij trouwen met zijn geliefde. Maar de kater ontdekt meer geknaag in het paleis. Dat ruikt naar corrupt gedrag. De vraag is hoe dit afloopt voor Jonathan en de kater zelf.

Het is zeker de moeite waard om te komen kijken. De leden van het TVM nemen toneelspelen serieus en hebben naast hun eigen spelplezier het doel om de toeschouwers bij hun plezier in het maken van theater te betrekken. Ook nu is alles uit de kast gehaald om het hooggeëerde publiek een prettige middag of avond te bezorgen. Het stuk: De Wijze Kater heeft alles in zich waar jong en oud zich mee kan identificeren. Kijkplezier voor de jongsten en misschien een boodschap voor degene die hier open voor staat.

Kom zeker een kijkje nemen in Openluchttheater Mariahout waar alle voorstellingen zich afspelen. De voorstellingen zijn op zaterdag 7 en 14 september om 20.00 uur en op zondag 22 september om 14.30 uur

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>