Logo mooisonenbreugel.nl
Wethouder De Bruin en voorzitter Paul Ruijters openen de nieuwe Smash Court tennisbanen bij TV Pieter Brueghel   | Fotonummer: 015f7b
Wethouder De Bruin en voorzitter Paul Ruijters openen de nieuwe Smash Court tennisbanen bij TV Pieter Brueghel (Foto: )
sport

Nieuwe banen en hekwerk tennisvereniging Pieter Brueghel

Son en Breugel - De algemene ledenvergadering van tennisvereniging Pieter Brueghel heeft in 2017 het besluit genomen om een project op te starten voor de renovatie van de zandkunstgrasbanen die na circa 14 jaar aan vervanging toe waren. Het hekwerk was zelfs vijftig jaar oud.

Op 30 januari 2018 was er een voorlichtingsavond over de mogelijk te kiezen baansoorten. De toenmalige voorzitter van de Technische Commissie, de heer Frank Bergisch, gaf een duidelijk inzicht in de voor- en nadelen van vier mogelijke opties: gravel, kunstgras zand, smashcourt of clay tech. Tevens werden kostenindicaties afgegeven voor al die opties en ook voor het hekwerk dat na vijftig jaar gebruik aan vervanging toe was.

Vanuit de aanwezige leden werd een projectgroep geformeerd die de realisatie van gerenoveerde banen en een nieuw hekwerk moest voorbereiden. Op 20 februari 2018 kwam deze projectgroep, bestaande uit zeven leden voor het eerst bijeen. In een extra algemene ledenvergadering in oktober 2018 heeft de projectgroep haar bevindingen gepresenteerd, waarna met een grote meerderheid van stemmen gekozen werd voor de baansoort smashcourt ook wel kunstgras rood genoemd. Tevens kreeg de projectgroep opdracht om tot aanbesteding van de werkzaamheden over te gaan.

Na een uitgebreid offertetraject heeft de vereniging gekozen voor de aannemer Wijnbergen Sportbouw en de Hekwerkleverancier van de Wetering. Vanaf 5 juli werd er gestart met de sloop van de bestaande zandkunstgrasbanen en het hekwerk. Een bijzonder woord van dank wil de vereniging uitspreken aan de collega-tennisverenigingen in Son en Breugel T.V. Son en Breugel en HTC Son tennis waar de leden tijdens hun verbouwing twee maanden lang zeer gastvrij werden onthaald om te komen tennissen.

Begin september konden de leden weer tennissen op de gerenoveerde banen. Op 7 september heeft sportwethouder Jos de Bruin de banen feestelijk geopend. Op die dag hebben de junior leden van een tennisclinic kunnen genieten, gesponsord door Autocentrum Raaijmakers (ACR), één van de hoofdsponsors. De clinic werd verzorgd door een andere onlangs aangetrokken sponsor Dunlop International Europe Ltd, waarvoor dank.

Tenslotte wil het bestuur van tennisvereniging hun dank uitspreken naar de vele vrijwilligers die ook tijdens de renovatie hand- en spandiensten hebben verleend. Zonder anderen tekort te doen vooral lof en waardering voor de twee groundsmen Piet Leenders en Frans Martens.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>