Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b6d9ff
Foto: Peter Marijnissen
Evenement

Breugels Festijn; een feest voor iedereen

Son en Breugel - De aftrap van het Breugels Festijn was zaterdag 7 september. Velen keken al in de achterliggende zomervakantie er naar uit. Dit jaar in het tweede weekend van september en voor de tweede keer rondom De Bongerd en De Boerderij in Breugel. Met vrolijke muziek begon de middag voor de kinderen, vergezeld en begeleid door ouders, opa's, oma's, vriendjes of vriendinnetjes. In tegenstelling tot wat eerder voorspeld was, bleef het droog en met een aangename temperatuur was het goed vertoeven.

Redacteur: Leo Hokke
Fotografie: Wil Feijen

Door de organisatie is er werkelijk aan alles gedacht om het de kinderen van klein tot groot naar de zin te maken. Door de allerkleinsten kon er gespeeld worden temidden van strobalen met reuze bouwblokken en voor de wat oudere kinderen stonden er een aantal pony's klaar om onder begeleiding daarop een ritje te maken. Er is ook aan de peutertjes gedacht die paardje konden rijden op de speciaal door het HOi-huis gemaakte houten paarden 'Little John' en 'Ricky'. Lekker rondjes rijden op de tractorbaan behoorde eveneens tot de bezigheden.

Diversiteit aan activiteiten
Er waren 'spelkaartjes' gemaakt waarmee de kinderen alle activiteiten in willekeurige volgorde konden doorlopen. De spelkaartjes werden door de leiding afgetekend, zodat geen activiteit over het hoofd gezien of gemist werd. Steltlopen, doel schieten, blikjes omgooien, stormbaan nemen, je laten schminken of je uitleven op een luchtkussen, te veel om op te noemen. Alle kinderen van 0 tot 12 jaar uit Son en Breugel konden aan al deze activiteiten deelnemen.

Fantasie
Wat enorme belangstelling had bij de kinderen was een lange tafel vol met restjes hout van allerlei lengte, dikte en vorm, kralen, kroonkurken, hoefijzers, spijkers en gereedschap waarmee je met eigen fantasie de leukste voorwerpen kon maken. De kinderen werden begeleid door enkele vrijwilligers. De opa van Menco, één van de bezorgers van DeMooiSonenBreugelKrant, stond achter de tafel en hielp waar nodig de kinderen op weg met goede adviezen of ideeën.

Boergondische mert
Zondag 8 september was weer zo'n prachtige dag waarbij Son en Breugel uitliep om al vroeg te profiteren van het aanbod van de Breugelse Rommeldag. Groot en klein, jong en oud liepen langs de ruim honderd kramen die opgesteld stonden in twee lange rijen aan de Asteroïdenlaan. Een drukte van belang en een enorm gezellige sfeer. Zeker op het speciaal voor deze gelegenheid ingerichte terras rond De Bongerd en De Boerderij was de sfeer, mede dankzij het prachtige weer, gemoedelijk en vol met vrolijke mensen. De stemming werd nog eens extra aangewakkerd door gastheer Peter Jansen die Nancy van Heeswijk aankondigde met haar meezing repertoire en velen het niet konden laten mee te zingen, te klappen of te dansen. Ook de muziek van DJ Geert Verschuren viel goed in de smaak.

Schilderij
Veel aandacht trok kunstschilder Ferdinand Schonberger die uit knijpflesjes met verf een groot schilderij in de stijl van de oude meester Pieter Bruegel toverde direct betrekking hebbende op dit Breugels Festijn. In prachtige kleuren werd de sfeer van dit festijn goed weergegeven. Het schilderij krijgt ongetwijfeld ergens een mooi plekje.

Voor ieder wat wils
Op het plein tussen De Boerderij en De Bongerd kwam de geur van versgerookte paling je tegemoet met aan de overzijde de kraam van een koperslager en die van De Stoerderij van Arjan Swinkels. Bij De Stoerderij worden waterbuffels gehouden voor de melk en voor het vlees. De buffelmelk wordt verwerkt tot heerlijke buffelmozzarella, maar er wordt ook yoghurt, roomijs, paneer en roomboter van gemaakt.

Loterij
In de loop van de middag vond er op het terras een loterij plaats. Uit de verkochte lootjes werden de prijzen getrokken die aangeboden waren door lokale ondernemers die het Breugels Festijn een warm hart toedragen. De hoofdprijs was een heren- en een damesfiets.

Aan het einde van dit Breugels Festijn, dat twee dagen plezier had geboden aan jong en oud, ging eenieder weer voldaan huiswaarts en kon men terugkijken op mooie en leuke belevenissen in een sfeervolle omgeving.

Kijk voor meer foto's op www.mooisonenbreugel.nl

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>