Logo mooisonenbreugel.nl
De leesclub, één van de activiteiten van de PVGE    | Fotonummer: 234aa3
De leesclub, één van de activiteiten van de PVGE (Foto: Ingezonden)
Jubileum

PVGE Son en Breugel e.o. viert 35-jarig bestaan

Son en Breugel - Het 35-jarig bestaan van de 50+ vereniging PVGE Son en Breugel e.o. laat het bestuur niet zomaar voorbijgaan. Het jubileum wordt gevierd met een aantal festiviteiten. De afdeling Son en Breugel van de PVGE is in 1984 opgericht en was oorspronkelijk voor Philips-gepensioneerden bedoeld. Tegenwoordig verwelkomt de PVGE alle 50-plussers die samen activiteiten willen ondernemen. Het jubileum wordt in september met leden én niet-leden gevierd.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

"Er zijn 25 actieve clubs binnen de PVGE Son en Breugel e.o.", legt voorzitter Jac Wismans uit. Jac is anderhalf jaar voorzitter en is ruim vijf jaar geleden lid geworden van deze vereniging. De vereniging wil graag haar leden ontspanning aanbieden door gezamenlijk in kleine, of grote, samenstellingen activiteiten te ondernemen. "In totaal zijn er vijfentwintig verschillende clubjes, zoals een leesclub, een fietsclub, een wandelclub, een computerclub, een bowlingclub en een Franse conversatieclub." Binnen de vereniging kun je je ook aanmelden voor lezingen, voorstellingen en binnen- en buitenlandse reizen. Behalve deze activiteiten en evenementen speelt de vereniging ook een belangrijke rol op het terrein van belangenbehartiging, onder andere voor wonen, zorg, belastingen en pensioenen. "Hierin werken wij veel samen met de KBO Son en Breugel. Samen sta je tenslotte sterker."

Meer tijd
"Als mensen ouder worden en minder gaan werken, houden ze vaak tijd over. Dan is het leuk om die tijd met andere mensen met dezelfde interesses door te brengen", vertelt Jac enthousiast verder. "Het mooie van deze vereniging is dat er veel mogelijkheden zijn. Je kunt de activiteiten en evenementen in je eigen tijd inplannen. Als de activiteit je aanspreekt, sluit je je aan. Heb je zelf een idee, dan kun je dat met andere leden uitwerken en zo ontstaat er wellicht weer een nieuwe club binnen de PVGE." Saamhorigheid staat hoog in het vaandel bij de PVGE. "Nieuwe sociale contacten maken en onderhouden is ook één van onze doelstellingen."

Trakteren
Wie jarig is trakteert. Speciaal in dit jubileumjaar kunnen 50-plussers tot het einde van het jaar gratis lid worden. Daarna betaal je de normale contributie van 21 euro per jaar. Als je je nu inschrijft, kun je profiteren van de mooie activiteiten die op het programma staan voor het jubileum. Zo wordt op woensdag 18 september een fietstocht gehouden, op vrijdag 20 september een Pubkwis en zaterdag 21 september staat een optreden op het programma van Wim Daniëls met het onderwerp 'Is onze Nederlandse taal reddeloos verloren?' Er is nog plaats om deel te nemen aan de Pubkwis. Voor meer informatie hierover kunt u contact opnemen met Annelies van de Laar via 06-44776789.

Feestelijke bijeenkomst
Op zaterdag 21 september van 16.30 – 18.00 kun je tijdens een feestelijke bijeenkomst in het Vestzaktheater kennismaken met de vele verschillende activiteiten die de PVGE Son en Breugel e.o. te bieden heeft. Er wordt een film gedraaid met een overzicht van de activiteiten en verschillende clubs presenteren zich deze middag. De vrijwilligers leggen je graag uit wat de mogelijkheden zijn binnen de PVGE Son en Breugel e.o. "Dorpsgenoten van 50 jaar en ouder kunnen zich tijdens deze presentatie gratis aanmelden bij de vereniging, zodat zij kunnen profiteren van de activiteiten die dit jaar nog gehouden gaan worden", aldus een trotse voorzitter.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>