Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d05f28
Foto: Ingezonden
Muziek

Concert met orgel en hoorn

Son en Breugel - Organist Willem Hörmann en hoornist Sep Otten zullen op 15 september om 16.00 uur een gevarieerd concert verzorgen in de Sint-Genovevakerk in Breugel. Naast klassieke muziek van Bach, Vivaldi, Messiaen, Dukas, Karg-Elert en Léfébure-Wely bevat het programma ook een parafrase over twee liedjes van Herman van Veen. De orgelmuziek wordt uitgevoerd op het historische Vollebregtorgel uit 1854, dat door kenners geroemd wordt om zijn warme klank. Het concert is gratis toegankelijk.

Willem Hörmann ('s-Hertogenbosch 1953) studeerde af in kerkorgel en piano. Als organist is hij verbonden aan de Sint Cathrienkerk te 's-Hertogenbosch; daarnaast is hij organist in de H. Hartkerk te Vught, de Sacramentskerk te Middelrode, de Abdij te Heeswijk en de SOW-Gemeente te Berlicum. Hij concerteerde onder andere in de VS, Israel, Canada, Frankrijk, Duitsland, België en Luxemburg. Dit jaar speelt hij onder andere in St Pauls' Cathedral in Londen, en in Nederland en België.

Op zijn repertoire staan werken van Bach, Widor, Dupré, Vierne, Messiaen, Franck, Liszt, Sweelinck, eigen werken en improvisaties. Hij zette zich in voor de Brabantse Orgelfederatie, de Stichting Orgelkring 'Hendrik Niehoff', de Interkerkelijke Stichting Opleiding Kerkmuziek, Regionale Muziekschool 's-Hertogenbosch, de Vrienden van het Smits-orgel Sint Lambertuskerk Rosmalen en de Orgelkring Sint Cathrien te 's-Hertogenbosch.

Sep Otten (Goes 1986) studeerde hoofdvak Hoorn aan het Conservatorium van Amsterdam bij Herman Jeurissen. Sinds 2014 is hij hoornist bij het Zeeuws Orkest waar hij onder andere Karin Bloemen, Bløf en Yentl en de Boer speelde. Als freelance hoornist en hoorndocent is hij werkzaam op verschillende plekken in Nederland en geeft hij muzieklessen op verschillende scholen in de Meierijstad. In december stonden zijn leerlingen in de Brabanthallen, omdat zij mochten optreden voor koningin Máxima tijdens het MuziekGala 2018.

 

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>