Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 55f3b5
Foto: Ingezonden
Column

Column Wijkagenten: Wijkgericht Werken

Son en Breugel - Als wijkagent proberen we zoveel mogelijk in onze wijk te zijn. Maar zoals recent te lezen viel in diverse dagbladen, moest ook de wijkagent van Son en Breugel meehelpen om het rooster rond te krijgen. Dat betekende dus noodhulpdiensten in de vroege-, middag-, of nachtdienst. Dat had vooral te maken met de vakantieperiode, waarin de personele bezetting wat krapper was dan normaal.

Is dat erg? Nou, wat ons betreft niet. Want wat let ons om, tijdens zo'n noodhulpdienst, gewoon in Son en Breugel te zijn. Andersom gebeurt het namelijk ook al. Als wij als wijkagent in Son en Breugel aanwezig zijn en er komt een melding in het dorp, dan rijden we daar ook naar toe. Wat ons betreft is er dus niet zo heel veel veranderd.

Wijkgericht Werken, noemen we dat. En het toeval wil dat er binnen politie Dommelstroom een werkgroep aanwezig is met dezelfde naam: Wijkgericht Werken. Het doel is om het werken in de wijk centraal te stellen en niet de incidenten die lastig te voorspellen zijn.

In Son en Breugel weten we niet beter. Goed voorbeeld doet goed volgen, zullen we maar zeggen.

Tot slot willen we nog even benadrukken dat wij tijdens de verbouwing van het 'oude' deel van het gemeentehuis, verhuisd zijn naar de Vijverberg. Daar zijn we op maandag en donderdag aanwezig voor het opnemen van aangiftes, of andere zaken. De tijden zijn 14.00 - 16.30 uur en 17.00 – 19.00 uur. Binnenlopen kan dan altijd, maar als u zeker wilt zijn dat er tijd voor u is ingepland, is het beter een afspraak te laten inplannen via 0900-8844.

Tot ziens in de wijk!
Marc Gouka en Bart Verhoeven

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>