Logo mooisonenbreugel.nl
Ad Vogels   | Fotonummer: a22ab6
Ad Vogels (Foto: Adrie Neervoort)
Remember September 2019

Een herinnering aan de bevrijding van Ad Vogels

Son en Breugel - De 83-jarige Ad Vogels neemt voor het interview plaats aan een tafel in Berkenstaete en blikt terug naar zijn kindertijd ten tijde van de oorlog en de bevrijding. Ad woonde samen met zijn ouders, vier zusjes en drie broers in de Willemstraat. Nu is dit de Breeakkerstraat.

"Tijdens de oorlog hebben mijn vader en ik een schuilkelder uitgegraven. De schuilkelder was 4 x 4 meter. Aan de bovenkant legden wij boomstammen neer als dak. Mijn vader had een trap van zand en steen gemaakt, zodat we veilig naar beneden konden gaan. We hebben met ons gezin daar regelmatig moeten schuilen."

"Als kleine jongen zat ik tijdens de oorlog wel eens op de stoep bij ons huis. Op een gegeven moment vlogen hele grote Duitse vliegtuigen over Son. Zij gingen richting Amsterdam voor een bombardement. Achteraf was dat natuurlijk best gevaarlijk dat ik buiten op de stoep zat."

"Als achtjarige jongen ben ik vanuit mijn huis in Son naar plek gelopen waar de parachutisten landden. Ik zag heel veel parachutisten uit de vliegtuigen springen. Dit was een mooi gezicht, dat vergeet ik nooit meer."

Klik hier om de gehele digitale bevrijdingskrant te lezen

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>