Logo mooisonenbreugel.nl
Wilhelmien Swinkels-Van Maasakkers   | Fotonummer: c9f9a1
Wilhelmien Swinkels-Van Maasakkers (Foto: Wil Feijen)
Remember September 2019

Een herinnering aan de bevrijding door Wilhelmien Swinkels-Van Maasakkers

Son en Breugel - Wilhelmien Swinkels-Van Maasakkers werd op 19 september 1944 in Breugel geboren. Zij was de eerste baby in Son en Breugel die na de bevrijding van 17 september het levenslicht zag. Ze blikt terug.

"De vroedvrouw woonde aan de andere kant van het kanaal en kon geen gebruik maken van de brug, omdat die was opgeblazen. Zij kon daardoor niet bij de bevalling zijn.

Breugel lag die dag nog in de frontlinie. Mijn vader moest stand-by zijn op het gemeentehuis. Dat was niet zijn werk, maar een taak die hij op zich had genomen als raadslid. Mijn moeder kon hem wel via de telefoon bereiken en heeft gevraagd of hij zo snel mogelijk naar huis wilde komen, omdat de bevalling was begonnen. Gelukkig was op tijd thuis. Mijn moeder heeft de bevalling zelf gedaan. Dat was heel bijzonder in die tijd."

"De Amerikaanse soldaten hebben mijn moeder muntjes gegeven voor de baby ter gelegenheid van mijn geboorte. Die muntjes heb ik nog steeds en koester ze."

In mei 1969 is Wilhelmien met Gerard Swinkels getrouwd.

Klik hier voor de gehele digitale versie van de bevrijdingskrant

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>