Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: fb6fc3
Foto: Wil Feijen
Remember September 2019

Waar een bevrijd dorp groot in kan zijn

Son en Breugel - Over vrijdagavond 13 september zal door menigeen nog lang nagepraat worden. Een avond vol emoties, koude rillingen, afgewisseld met een lach en een traan, stil zijn, terugdenken en vooruitdenken, kippenvel en een brok in de keel. Alle ingrediënten waren aanwezig doordat het concert, met alle muzikanten tezamen in combinatie met een geoliede organisatie, heel veel bij de aanwezigen losmaakte. Het Kerkplein bruiste van enthousiasme en saamhorigheid. Mensen zaten of stonden dicht tegen elkaar aan en luisterden gespannen naar hetgeen hen voorgeschoteld ging worden.

Redacteur: Leo Hokke
Fotograaf: Wil Feijen

Nadat Burgemeester Hans Gaillard een openingswoord had gesproken ging het herdenkingsgedeelte van deze avond van start. Harmonieorkest Pro Honore et Virtute, onder leiding van dirigent Johan Smeulders, nam de aanwezigen mee door de geschiedenis van met name het jaar 1944 in een stijl die doet denken aan 'The Passion'. Speciaal voor deze avond uitgekozen muziek, songteksten en beeldmateriaal zorgden er voor dat de aanwezigen direct in de sfeer van toen terechtkwamen en zeker de manier waarop verteller Yorick Stam het publiek meenam in het verhaal van Wan van Overveld.

Met ingehouden adem luisterde het publiek naar het verhaal dat Yorick op prachtige, ingetogen, wijze presenteerde. Het verhaal werd goed opgebouwd, mede door de gekozen muziek van de harmonie, ondersteund door de zang van theaterkoor Sincère. De tijdlijn van de jaren '40 en '50 naar de hedendaagse Nederlands- en Engelstalige muziek werd op een bijzondere en originele wijze uitgevoerd. De harmonie, onder leiding van dirigent Johan Smeulders, wist het publiek hiermee te raken. De beelden die op het grote beeldscherm werden getoond maakten dat het nog realistischer en krachtiger overkwam.

De bevrijding werd in het tweede gedeelte van het concert uitgebeeld en gevierd. Samen met de solisten Tijn Luijben, George Blanken, Femke Schmitz, Guus Vreugdewater en het duo Hanneke van Beek en Evelien Sleegers werd de avond een compleet feestje. Meerdere keren kwamen de solisten en het duo op het podium voor hun optreden, uiteraard ondersteund door de harmonie.

Nieuwsgierig naar het hele verhaal? Dit lees je in DeMooiSonenBreugelKrant van woensdag 18 september.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>