Logo mooisonenbreugel.nl
Veel belangstelling voor het Anjerconcert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht   | Fotonummer: 9a997d
Veel belangstelling voor het Anjerconcert van het orkest van de Koninklijke Luchtmacht (Foto: Wil Feijen)
Foto's Remember September 2019

Genieten met een grote G

Son en Breugel - Het grote podium op het Kerkplein in Son en Breugel was zaterdagavond 14 september ingericht voor het orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Vliegbasis Eindhoven en de gemeente Son en Breugel boden de inwoners van Son en Breugel het Anjerconcert aan ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. De titel 'Soul in the air' werd de hele avond eer aan gedaan. Vanaf de eerste noot tot de laatste noot was het 'soul' dat uit de muziekinstrumenten kwam.

Het tweede concert van Remember September 2019 werd door de inwoners van Son en Breugel en uit de regio goed bezocht. Het was druk op het Kerkplein. De banken vooraan bij het podium waren een uur voor aanvang van het concert al gevuld met muziekliefhebbers. Onder leiding van gastdirigent Lode Mertens werden talloze bekende muziekstukken gespeeld, waaronder 'Soldaat van Oranje'. De solisten maakten het feestje compleet. Prachtige liedjes werden door hen gezongen, die door menig bezoeker werd meegezongen.

Na het laatste lied volgde een minutenlange staande ovatie als dank voor het mooie concert. Dirigent Lode Mertens stond voor de laatste keer voor 'zijn' orkest en nam in stijl afscheid na een mooie avond met ingetogen, maar ook zeer uitbundige uitgevoerde muziekstukken. Burgemeester Gaillard bedankte het orkest en overhandigde een bos bloemen niet alleen aan de dirigent en de drie vocals maar ook aan Wilma Vogels, zij was namens de gemeente de coördinator van Remember September 2019 in Son en Breugel.  De burgemeester vroeg het orkest om nog één toegift te spelen, dat deden ze met nog een mooi slot na. Daarna volgde wederom geheel terecht nogmaals een staande ovatie voor het orkest. Een mooi slot van een avond om te herinneren.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>