Laatste nieuws Herdenkingsparachutesprong; gepland om 14.30 uur

Algemeen Remember September 2019

Son en Breugel - Het tijdstip van de herdenkingsparachutesprong die de parachutisten van het Round Canopy Parachuting Team (RCPT) The Netherlands vandaag gaan doen is voorlopige uitgesteld naar 14.30 uur. Volg het laatste nieuws op onze facebookpagina.

Het RCPT is een internationaal parachutistenteam met onder haar leden 26 nationaliteiten en vertegenwoordiging in diverse landen, waaronder Nederland. Het team organiseert parachutesprongen om hen te gedenken die voor onze vrijheid gevochten hebben! In de stijl zoals ze tijdens D-Day en Operatie Market Garden in 1944 ook gesprongen zijn, met authentieke uniformen en vanuit C47's (Dakota's).

Operation Capt. Fred Hancock
Op 16 september vinden er om circa 13.30 uur herdenkingssprongen plaats aan de Brouwerskampweg in Son en Breugel. De drop zones in Son waren gekenmerkt als drop zones B en C, met daar tussenin landingszone W voor de zweefvliegtuigen. Op zondag 17 september 1944 landden hier duizenden parachutisten van de 101ste luchtlandingsdivisie. De sprongen op deze drop zone, uitgevoerd door RCPT, bij de 75ste herdenking van deze grootste luchtlandingsoperatie in de geschiedenis worden opgedragen aan kapitein Fred Hancock, commandant van C-compagnie 502 PIR die op dropzone B zijn geland. Familieleden van kapitein Hancock zullen hierbij aanwezig zijn.

Laatste nieuws
Parachutespringen is een activiteit die weersafhankelijk is en tijden kunnen daardoor op het laatste moment nog wijzigen. Vooralsnog is de planning dat er om 13.30 uur gesprongen wordt op maandag 16 september. Kijk op facebookpagina 'Round Canopy Parachuting Team Netherlands' voor de laatste info.

Fiets
Iedereen is van harte welkom om naar deze herdenkingssprongen te komen kijken. De organisatie wil alle toeschouwers verzoeken om, indien mogelijk, op de fiets te komen. De parkeerplaats aan Sonniuswijk is beperkt.