Afbeelding
Foto: Wil Feijen
Foto's

Poorten van Hoop onthult op rotonde Kanaalstraat

Algemeen Kunst Remember September 2019

Son en Breugel - Kunstenares Juul en burgemeester Hans Gaillard hebben dinsdag 17 september het kunstwerk 'De Poorten van Hoop' onthuld door het verwijderen van de gemeentevlag die over een zuil was vastgemaakt. Het kunstwerk is onlangs geplaatst op de rotonde aan de Kanaalstraat. De onthulling vond plaats in de week waar Remember September centraal staat.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

Het Stakenburgfonds is vanaf 2010 bezig geweest met het project 'kunst op de ronde' met het doel om Son en Breugel te verfraaien. Het thema 'Bevrijding in het verleden, heden en de toekomst' is op de diverse rotondes in het dorp terug te zien. "Het kunstwerk Poorten van Hoop is als favoriet gekozen door veel inwoners. Daarom is het van ons dorp en voor ons dorp", aldus burgemeester Gaillard in zijn speech.

Connectie tussen mens en natuur
"Met mijn werk wil ik de connectie tussen mens en natuur stimuleren en verbeteren om zo het welzijn te vergroten", aldus de kunstenares. "Voor dit kunstwerk wist ik al heel snel dat ik wilde werken met het symbool voor vrede. Het symbool voor vrede is een duif met olijftakken. De olijftakken zijn uitgesneden en vormen de basis van de bogen. De bogen van het kunstwerk staan centraal voor een parachute', laat de kunstenares in haar toespraak weten. "We mogen nooit vergeten in welke tijd we leven. Dit kunstwerk herinnert ons aan de bevrijding." Na de onthulling werd getoast met de aanwezigen.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding