Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 89967f
Foto: Ingezonden
sport

Het indoor volleybalseizoen is weer begonnen

Son en Breugel - Na een goede voorbereiding zijn de teams klaargestoomd om het seizoen te beginnen. Zo zijn ook de dames van VC Pieter Brueghel 1 er klaar voor. Dit jaar hebben ze een aantal nieuwe spelers, van buiten of doorgestroomd vanuit het tweede. Omdat dames 1 vorig jaar kampioen geworden is, spelen ze niet meer in de vertrouwde eerste klasse, maar treden ze dit seizoen aan in de overgangsklasse. De eerste wedstrijd was maandag 23 september in De Landing tegen stabiele middenmotor VC Geldrop.

De eerste set ging redelijk gelijk op. Het was vanaf het begin duidelijk dat het tempo een stuk hoger lag dan vorig jaar en de dames konden geen moment verslappen, want dan hadden ze de bal al om de oren. Pieter Brueghel had wat moeite met de servicedruk van Geldrop. Door een paar goede servicebeurten keken de dames van Pieter Brueghel weer tegen een achterstand aan. Daarna zijn ze een paar keer goed teruggekomen, maar uiteindelijk is de eerste set toch verloren gegaan met 20-25. Jammer, maar de dames hebben hard gewerkt en geknokt.

Vanaf het begin van de tweede set liepen de dames van Pieter Brueghel achter de feiten aan. De dames uit Geldrop sloegen vanuit alle hoeken en gaten en alles leek te lukken. Er werd tot het laatste moment wel geknokt voor iedere bal en zaten er een paar mooie aanvallen (achter de drie) uit Son en Breugelse zijde tussen, maar dat mocht niet meer baten. Met 12-25 was de tweede set snel gespeeld.

De derde set was vanaf het begin weer een echte wedstrijd. Je merkte dat het team steeds meer op elkaar ingespeeld raakte. VC Geldrop maakte af en toe een foutje en daar profiteerde VC Pieter Brueghel gelijk weer van. De hele derde set stond Pieter Brueghel een paar puntjes voor. Bij een stand van 24-20 werd het nog even spannend, maar net op het juiste moment klopte alles weer en werd het laatste punt binnengehaald: 25-23. Ondanks dat de dames van Pieter Brueghel hebben verloren, was het een mooie pot volleybal die genoeg aanknopingspunten biedt voor de komende tijd in de overgangsklasse.

Voor meer informatie, bezoek www.vcpieterbrueghel.nl of mail naar info@vcpieterbrueghel.nl.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>