Robbert Koekkoek (l) en Cor Burger (r)
Robbert Koekkoek (l) en Cor Burger (r) Foto: Wil Feijen

Opendoekje voor Grote Woorden van Piepschuim

Algemeen Voorstelling/Theater

Son en Breugel - In een uitverkocht Vestzaktheater genoot het publiek vrijdag 27 september van de nieuwste voorstelling van Piepschuim. 'Grote Woorden' is een nachtelijke zoektocht naar de macht van het gelogen woord. In hun nieuwe theatervoorstelling proberen Cor Burger en Robbert Koekkoek, een antwoord te vinden op de vraag, hoe het komt dat mensen zo weinig interesse hebben in de waarheid, terwijl de mens de enigste soort op aarde is die in staat is te liegen.

Redacteur: Arjen Strik
Fotograaf: Wil Feijen

"Het is midden in de nacht. En ik bevind mij in een middelgrote stad in Nederland. Het is een grote stad; maar het niet is Amsterdam. Ik loop. Maar ik heb geen idee waarheen. En mijn vrienden… die ben ik al even kwijt." Zo begint de zoektocht naar de waarheid. Piepschuim brengt muzikaal cabaret. Op het snijvlak van muziek, cabaret en theater, brachten beide heren hun muzikale multitalenten ten volle in het voetlicht.

Persoonlijkheden
Het zijn twee totaal verschillende persoonlijkheden. Cor Burger is een innemende verteller en zanger, die met zijn warme stem pareltjes van liedjes brengt. Begeleid door zijn bluesy en jazzy gitaarspel, bouwt hij langzaam contact op met het publiek. Hij is de verteller van het verhaal in de vele liedjes en soms filosofische teksten. Een innemende, soms iets te goedaardige, persoonlijkheid, die de harten van het publiek langzaam weet te veroveren. Robbert Koekkoek is klein van stuk, maar groot in zijn mimiek. Hij bespeelt de saxofoon en klarinet even makkelijk als de (contra)bas en de percussie. Instrumenten die hij overal vandaan tovert en met zijn fysieke spel ondersteunt hij de voorstelling. Zo wist hij een wielrenner na te bootsen die uit de vele fietsbellen aan zijn grote stuur, muziek wist te maken.

Leugens en taal
Werd het publiek overspoelt met grote woorden in deze zoektocht? Nou dat viel wel mee. Gelachen werd er veel. Het thema 'leugens en taal' heeft heel veel verrassende invalshoeken. Het duo had er zelf ook lol in en was goed op dreef. Het publiek genoot van een avondje ouderwets mild cabaret met mooie muziek, goede teksten en wonderbaarlijke mimiek. Het staande ovationele applaus na afloop gaf aan dat het publiek zich uitstekend vermaakt had.