Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Pieter en Hanneke Ossel–Somers 50 jaar getrouwd

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Pieter en Hanneke Ossel-Somers zijn beiden in Eindhoven geboren. Pieter in Strijp en is de oudste uit een gezin van tien kinderen en Hanneke in het centrum van Eindhoven. Zij heeft nog een zus. Pieter en Hanneke hebben elkaar leren kennen op een dansavond van de harmonie in Eindhoven. Ze waren toen 17 jaar oud en voor beiden was het hun eerste liefde. Hun eerste huis stond in Eindhoven en voor het werk van Pieter zijn ze in Son en Breugel gaan wonen. Ze hebben een zoon en een dochter en drie kleinkinderen.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Pieter is na zijn dienstplicht en politieopleiding in Son en Breugel als politieagent begonnen. Vrij snel daarna werd hij technisch rechercheur in Den Bosch en daarna voor de regio Brabant. "Ik zocht het graag hogerop. Ik ben zelfs de jongste adjudant van Nederland geweest. Naast mijn baan ben ik dertig jaar geleden begonnen als ZZP 'er met het lesgeven voor de politieopleiding en beveiliging. Tot mijn 68 jaar ben ik ook nog examinator geweest met het hoogste slagingspercentage. Dat kwam door mijn aanpak en ervaring", vertelt een trotse Pieter. "Als ik bij mij de knop aanzet dan gaat hij voorlopig niet uit." Pieter geeft nu nog steeds les, overal in Nederland. Pieter en Hanneke huren dan een vakantiehuisje in de buurt, zodat Pieter niet op en neer hoeft te rijden. Hanneke vermaakt zich wel in het vakantiehuisje. Als hobby wandelt en leest Hanneke graag, daar geniet ze enorm van.

Kinderen
Hanneke heeft tot haar trouwen haar zieke moeder verzorgd. "We hadden al vrij snel twee kinderen", vertelt Hanneke. Pieter was heel veel weg vanwege zijn werk, dus de zorg van de kinderen was veelal voor mij", vertelt Hanneke. "Ik heb altijd veel kleine kinderen opgevangen. Kinderen waarvan de thuissituatie tijdelijk niet stabiel was. "Tijdens het avondeten deed ik de gordijnen dicht, want als Hanneke een kind op straat zag lopen, wilde ze het al binnen halen", grapt Pieter.

Uitstapjes
Nadat Pieter met pensioen ging, hebben ze meteen verschillende vakanties geboekt. "We hadden in een keer tijd genoeg." Trots laten ze de souvenirs zien waar ze allemaal geweest zijn. Een keer per jaar gaat Pieter een paar dagen met onze zoon op stap. "Onze zoon krijgt altijd instructies mee van Hanneke dat hij op mij moet letten", vertelt Pieter. Hanneke gaat elk jaar met hun dochter en kleindochter een paar dagen naar een kerstmarkt. "We hebben een ontzettende leuke vriendenclub, we gaan al veertig jaar met veertien vrienden elk jaar samen iets doen", geeft Hanneke aan. "Dat is heel bijzonder."

Sleutel
Ooit heeft Pastoor Leopold Verhagen een weddenschap afgesloten dat Pieter en Hanneke geen jaar bij elkaar zouden blijven. "De sleutel van een goed huwelijk is, 'niet te veel thuis zijn'", lacht Pieter. "Ons vijftigjarig huwelijk gaan we met onze kinderen, kleinkinderen, familie en vrienden bij De Sonse Jachthaven vieren.

DeMooiSonenBreugelKrant bedankt dit sympathieke paar voor het leuke gesprek en wenst ze nog vele mooie jaren samen en een heel gezellig feest.

Afbeelding