Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: 04f146
Foto: ©Heemkundekring Son en Breugel
Heemkunde

Wie, Wat, Waar en Wanneer?

Son en Breugel - Bij de beschrijving van foto's hanteert de Heemkundekring het principe van de 4 W's: Wie en Wat staat er op de foto, en Waar en Wanneer is de foto gemaakt. Soms kunnen we niet alle vragen beantwoorden. Wilt u ons helpen?

Op de vorige foto in deze rubriek (foto 76986) kwam een reactie van Andries Leermakers. Hij wist wie de onbekende motorenthousiasteling was links op de foto. Het bleek te gaan om dhr. Van de Hurk die in hetzelfde blok van vier huizen woonde als de familie Leermakers maar dan op de andere hoek. Dhr. Van de Hurk was transporteur in bouwmaterialen.

Op de foto van deze week staan enkele leden van het Katholiek Thuisfront afdeling Son (KTS). Links staat VéGé-winkelier Jan Vriens en de man met toog is kapelaan Schreuder. Het KTS hield contact met de Sonse soldaten in Nederlands-Indië en probeerde hen zoveel mogelijk moreel en materieel te ondersteunen. Van december 1948 tot en met maart 1950 gaf het KTS het blad Contact uit. Hierin werden de militairen op de hoogte gehouden van wat er tijdens hun afwezigheid zich in Son had afgespeeld. In het blad was ook een brievenrubriek waarin 'onze jongens' hun ervaringen in het verre overzeese land uit de doeken deden en de achterban bedankten voor ontvangen post en pakketjes. De vraag is: hoe heten de twee personen die in gezelschap van Jan Vriens en kapelaan Schreuder in het midden op de foto staan? Of de personen rechts op de foto ook iets met het KTS te maken hebben is niet duidelijk. Maar mocht u die toevallig bij naam kennen dan horen wij dat natuurlijk ook graag. U kunt de foto ook bekijken op de website van de Heemkundekring. Zoek naar foto 77482 en u kunt de foto naar eigen wens uitvergroten.

Weet u misschien meer over deze foto te vertellen? Of heeft u misschien nog correcties of aanvullingen, laat het ons weten.Stuur uw reactie naar Frans Wilbrink, email: secretaris@hkksonenbreugel.nl, of bel naar 0499-473049.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>