Wethouder Paul van Liempd (links)  en John van Dijen directeur Emiliusschool drukken op de rode knop
Wethouder Paul van Liempd (links) en John van Dijen directeur Emiliusschool drukken op de rode knop

Leerlingen Emiliusschool zetten zich in voor duurzaamheid

Algemeen

Son en Breugel - Vandaag, woensdag 2 oktober vierde de Emiliusschool samen met wethouder Paul van Liempd, die duurzaamheid in zijn portefeuille heeft, dat de school nu een duurzame school is. Afgelopen maanden installeerde Slim Opgewekt Scholen niet alleen energiezuinige ledverlichting in het gebouw, maar ook 538 zonnepanelen op het dak. Dat betekent dat de school vanaf nu op jaarbasis ruim een ton minder CO2 uitstoot. Dat staat gelijk aan CO2 opname door 500 volwassen eiken. 

Klimaatneutraal doel
Wethouder Paul van Liempd: "Son en Breugel wil in 2030 klimaatneutraal zijn. Dat kunnen we alleen bereiken als we samenwerken. De Emiliusschool geeft het goede voorbeeld. Ze wekken hun eigen stroom op en de leerlingen denken mee aan oplossingen voor het afvalprobleem. Ook nu geven kinderen weer het goede voorbeeld als het om het klimaat gaat. Dit helpt mee om  concrete stappen te zetten  om onze gemeente samen te verduurzamen. Daarom ben ik er trots op dat we dit project mogen steunen!"
Met een interactief spel over stroom opwekken en het door het gezamenlijk indrukken van een rode knop door wethouder Paul van Liempd en directeur van de Emilliusschool, John van Dijen was het officieel de Emilliusschool is een duurzame school.

De technische verduurzaming is een mooie stap, maar directeur John van Dijen vindt het betrekken van leerlingen en medewerkers minstens zo belangrijk, daarom vond hij Slim Opgewekt Scholen de juiste partner in verduurzamen. "Bewustmaking is onderdeel van de aanpak," vertelt de directeur trots. "We zijn nu een stroom neutrale school en dat niet alleen. Leerlingen, maar ook ouders en medewerkers krijgen veel mee over het thema duurzaamheid. Op deze manier hopen we duurzaamheid verder te brengen dan alleen de Emiliusschool."

Bewustmakingsprogramma
Zo volgde een aantal leerlingen bijzondere themalessen over duurzaamheid, zoals proefjes met zonne-energie, ze gingen aan de slag met lokale, seizoensgebonden voeding en zagen vandaag ook hoe afval wordt opgehaald. Zelfs voor de medewerkers is er altijd wat te leren op dit gebied, zij krijgen daarom in november allemaal een training over duurzame(re) keuzes. 
 

Afbeelding
Paul van Liempd John van Dijen Emilliusschool
Paul van Liempd John van Dijen Emiliusschool drukken op de rode knop
Wethouder Paul van Liempd (links)en directeur John van Dijen
Emiliusschool nu ook duurzaam uitleg
Wethouder Liempd (Links) bezoekt de Emiliusschool die nu ook duurzaam is
Wethouder Liempd (Links) bezoekt de Emiliusschool die nu ook duurzaam is
Wethouder Liempd (Links) bezoekt de Emiliusschool die nu ook duurzaam is
Wethouder Liempd (Links) bezoekt de Emiliusschool die nu ook duurzaam is
Wethouder Liempd (Links) bezoekt de Emiliusschool die nu ook duurzaam is