Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: b05146
Foto: Wil Feijen
Foto's School

Sterrenschool De Ruimte viert vijftigjarig jubileum met muziekvoorstelling

Son en Breugel - De oudervereniging van Sterrenschool De Ruimte heeft een muzikale feestdag aan het team van de school cadeau gegeven. De school bestaat vijftig jaar en dat werd vrijdag 11 oktober gevierd met een passend cadeau voor het team en voor alle leerlingen. Het thema 'Reis je mee' stond centraal deze dag. De dag werd afgesloten met een voorstelling in Sporthal De Landing waar het team én alle leerlingen een rol in hadden.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De school bestaat dit jaar vijftig jaar. Sinds vijf jaar is de school gevestigd in de jonge wijk Sonniuspark. "Sinds 2011 zijn wij overgegaan naar een Sterrenschool en zat de school nog in De Gentiaan", vertelt Michiel van Dijck, directeur van de school. "Het leersysteem van de school is anders dan het gewone leerprogramma dat leerlingen aangeboden krijgen op de reguliere basisscholen. We willen ons onderscheiden, maatwerk voor iedere leerling aanbieden en het talent in de leerling moet centraal staan. De leerlingen zijn op een andere manier bezig met rekenen, taal en alle andere vaardigheden. Dat uit zich vooral door de verschillende projecten en ondernemingen die door de leerlingen, met begeleiding van de leraren, op school zijn gestart."

Bijna te klein
De school groeit qua aantal leerlingen nog steeds. "We hebben een diverse populatie op school waar iedereen zichzelf mag zijn en waar iedereen welkom is." Het volgen van de lessen wordt afgewisseld met andere activiteiten, zoals het vieren van het vijftigjarig bestaan van de school.

Iedereen doet mee
Michiel: "Ik ben trots op ons team, op onze leerlingen, op de oudervereniging en op de ouders. De oudervereniging heeft speciaal voor deze dag Klankenkaravaan uitgenodigd om met onze leerlingen én met het hele team een mooie muziekvoorstelling te maken." Op deze feestdag volgden de leerlingen verschillende workshops die door Klankenkaravaan werd gegeven. Tijdens de knutselopdrachten werden mooie outfits en attributen gemaakt die tijdens de voorstelling gebruikt werden en werd er een lied ingestudeerd dat aan het einde van de middag door iedereen gezongen werd.

Authentieke muziekinstrumenten
De Klankenkaravaan gaf klassikale workshops waar muziek maken met verschillende muziekinstrumenten centraal stond. De muzikale workshops sloten perfect aan bij het thema 'Reis je mee'. "De leerlingen hebben muziek gemaakt op onder andere djembés, didgeridoos, klankschalen, een gong en samba trommels. Iedere groep beeldde een andere tijdzone uit", vertelt Jelke Brouwer, leerkracht Thuisgroep Mercurius. "Zo waren tijdens de voorstelling onder andere ridders, robots en piraten te zien. Er was veel aandacht besteed aan de outfits, de schmink en de attributen. Niets werd aan het toeval overgelaten." De groepen traden klassikaal op en gedurende de voorstelling werd naar het hoogtepunt van de middag toegewerkt. Alle honderdtachtig leerlingen zongen gezamenlijk het lied dat zij die dag hadden ingestudeerd.

De muziekvoorstelling werd bijgewoond door (groot-)ouders, broertjes, zusjes en andere belangstellenden. Het werd een mooie afsluiting van een dag waar muziek, bewegen, dansen en plezier de boventoon voerde.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>