Bovenste rij: v.l.n.r.: Rita van Prooije, Siska Veldman, Cilia Jongen, Martin van de Bunt en Marjolein Lucassen. Onderste rij v.l.n.r.:Femke Wetzer, Juul Swinkels en Jeroen Loeffen
Bovenste rij: v.l.n.r.: Rita van Prooije, Siska Veldman, Cilia Jongen, Martin van de Bunt en Marjolein Lucassen. Onderste rij v.l.n.r.:Femke Wetzer, Juul Swinkels en Jeroen Loeffen Foto: Liesbeth Ploeg

Lekker Syrisch eten en direct een goed doel steunen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Zin in een avondje lekker Syrisch eten en tegelijk een goed doel steunen? Dat kan op zondag 27 oktober in de Protestantse kerk aan de Zandstraat. U betaalt dertig euro voor een driegangenmenu. Uiteraard met een lekker drankje erbij. Van die dertig euro gaat twintig euro naar het goede doel: vluchtelingenkamp Kara Tepe. Het team dat in november een week naar Lesbos gaat om in dit vluchtelingenkamp te helpen, kan uw donatie goed gebruiken.

Redacteur: Ineke van Uden

De beelden op televisie zijn afschuwelijk als je kijkt naar de toestroom van vluchtelingen op Lesbos. Een overvol kamp waar mensen soms eerst dagen moeten wachten om toegelaten te worden tot het vluchtelingenkamp. Te weinig eten, huilende kinderen, overal vuilnis dat aan het rotten is en veel te weinig medische zorg. Dat is de situatie. 'KaraTepe team 213' hoopt een bijdrage te kunnen leveren door hun inzet op de locatie zelf. Martin van de Bunt (coördinator vluchtelingenwerk/LEVgroep): "Ons team heeft het kamp voor een week geadopteerd en dat geld hebben we nu bij elkaar. Maar er is zoveel meer nodig daar. Je moet je voorstellen dat daar mensen zijn die helemaal niets hebben. We hebben nu driehonderd slaapzakken gekocht die al onderweg zijn naar Lesbos. We hebben yogamatjes die we kunnen uitdelen zodat mensen iets hebben om op te slapen."

Inzamelingsactie bestek en winterjassen
Om de mensen daar de winter door te helpen is KaraTepe team 213 nu ook een inzamelingsactie begonnen. Hebt u bestek en/of winterjassen over? Dan kunt u die in het CMD gebouw bij de LEVgroep afgeven. Martin: "We kunnen dan de mensen een setje bestek geven als ze bij het kamp aankomen. En voor de naderende winter is een winterjas meer dan welkom."

Samenwerking met Protestantse kerk
En dan het benefietdiner. Thea Prummel is actief bij vluchtelingenwerk en actief in de Protestantse kerk. Martin was zo vrij om Thea te vragen of er misschien één collecte van de kerk bestemd zou mogen zijn voor KaraTepe team 213. En van het één kwam het ander. De Protestantse kerk staat midden in de gemeenschap van Son en Breugel, maar houdt zich ook bezig met de toestand in de wereld. Door samen dingen te doen, ontstaan mooie activiteiten. Alies Haan is betrokken bij vluchtelingenwerk Son en Breugel en lid van de Protestantse kerk: "Als ZWO groep (ZWO staat voor Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) vinden we het belangrijk om ons te bekommeren om mensen die hulp nodig hebben. Niet alleen in ons eigen dorp of in ons eigen land. Maar ook wereldwijd. Vorig jaar hebben we in de kerk al eens een benefietdiner georganiseerd. Toen voor de droogte in Ethiopië en Bangladesh. Dat was een mooi project. We hopen op weer zo'n groot succes. We hebben plaats voor zestig mensen op zondag 27 oktober. Het begint om 17.00 uur."

Lekker eten en entertainment
De Protestantse kerk is dus zondag 27 oktober voor even een Syrisch restaurant. Zoubaida Razouk is statushouder, woont in Son en Breugel, en is bezig om een cateringbedrijf op te zetten. Zij verzorgt het eten. Dorpsgenoot Bakarat Mansour gaat zingen. Verhalenverteller en woordkunstenaar Marga Vermeulen is zelf op Kara Tepe geweest en vertelt over haar ervaringen.

Zestig plaatsen, wees er snel bij!
U kunt zich voor het benefietdiner tot en met 22 oktober aanmelden door een mail te sturen naar: thea.prummel@kpnmail.nl.