Logo mooisonenbreugel.nl
Dirigent Angelo Smulders   | Fotonummer: dc63a7
Dirigent Angelo Smulders (Foto: Ingezonden)
Muziek

Nieuwe dirigent is oude bekende van Theaterkoor Sincère

Son en Breugel - De onlangs aangestelde dirigent van jubilerend Theaterkoor Sincère uit Son en Breugel is geen onbekende voor het gezelschap. Zo'n 25 jaar geleden zat Angelo Smulders al achter de toetsen in het combo van toen nog Jongerenkoor Sincère. Niet veel later hanteerde hij het dirigentenstokje ook enige tijd en nu is hij dan terug op het honk.

Met net de deelname aan Remember September achter de rug, samen met PHEV, en twee grote jubileumconcerten voor de boeg, was het meteen 'vol gas' voor Angelo, maar hij is iemand die zijn muzikale zaakjes altijd goed voor elkaar heeft. Zo trok hij schijnbaar zonder moeite een geweldig orkest uit de la dat het koor gaat ondersteunen tijdens hun twee concerten vanwege het 50-jarig bestaan van Sincère. Alleen voor donderdagavond 24 oktober zijn nog kaarten hiervoor te bestellen bij Het Vestzaktheater in Son en Breugel; de vrijdag is al uitverkocht.

Verder kan Angelo ook meteen herinneringen ophalen tijdens de reünie die zaterdagavond 26 oktober op het programma staat. Daar zal ongetwijfeld ook zijn vrouw Jacky aanwezig zijn, want zij leerden elkaar destijds kennen bij het koor. Sincère heeft wat dat betreft al meer successen op haar conto staan: relaties, huwelijken en baby's ontstonden in deze muzikale omgeving. Zelfs bij het huidige theaterkoor zingen twee jongere leden waarvan een van de ouders ook bij Sincère zingt. Nog zo'n verschijnsel: leden die eraf gingen door drukte of omstandigheden van dat moment en die jaren later toch weer terug komen omdat dit koor in hun gedachten blijft. Kortom: het familiegevoel zit bij Sincère wel goed. Want Sincère gaat met de tijd mee, maar is toch vertrouwd.

De geschiedenis van dit gezelschap begon in de kerk, verplaatste zich naar instellingen en het theater maar vaak waren zij ook op straat te zien. Misschien bent u ze wel eens tegen gekomen als Les Misérables, met een Kerstman in de decembermaanden, ter promotie van de musical Dick Turpin in kleding uit 1600, bij een festival in de openlucht of in een flashmob. Sincère is overal voor in! Dat zal zeker te zien zijn op de vele oude foto's en andere items die getoond gaan worden tijdens de reünie.

Eenieder die ooit deel uitmaakte van dit koor, de dansgroepen, bands, orkesten en combo's, of bijv. van de decor-, kleding-, techniek-, PR-, muziekcommissie of hielp met opbouwen en achter de schermen, is welkom op deze reünie. Het benodigde kaartje hiervoor kost tien euro per persoon (incl. drankje, hapje, entertainment) en is te bestellen bij www.vestzaktheaterson.nl. Daar moet u ook zijn voor de laatste kaarten van het concert op donderdag 24 oktober waarvoor de toegangsprijs vijftien euro per persoon bedraagt. Het wordt weer een avond behaaglijk genieten nu de herfst zijn intrede heeft gedaan.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>