Logo mooisonenbreugel.nl
Foto ter illustratie   | Fotonummer: 22d3fc
Foto ter illustratie (Foto: ©poloitie Dommelstroom)
Column

Column wijkteam

Son en Breugel - "Illegale hennepteelt. Als u goed kijkt, ziet u meer dan u denkt."

De illegale hennepteelt is een zaak die ons, als politie, constant bezighoudt. Daarom hebben wij binnen het basisteam Dommelstroom speciaal opgeleide politieagenten, die naast het reguliere politiewerk, ook gespecialiseerd zijn in het ontmantelen van hennepkwekerijen. Samen met u, willen wij de illegale hennepteelt nog beter kunnen aanpakken. Helaas komen hennepkwekerijen ook bij u in de straat voor. Graag pakken wij deze kans, om u nog meer bewust te maken van de gevaren en gevolgen van illegale hennepteelt. Als u goed kijkt, ziet u meer dan u denkt.

De risico's die bij hennepkwekerijen komen kijken zijn erg groot. De criminele organisaties brengen veel geweld met zich mee. Denk hierbij aan geweldsdelicten en ripdeals. De krantenartikelen van woningbranden als gevolg van een hennepkwekerij zijn u vast niet onbekend. Om hoge energiekosten te voorkomen wordt de stroom namelijk illegaal afgetapt. Hennepkwekerijen hangen vol lampen, transformatoren en stroomkabels om de groei van de hennepplanten te bevorderen. Bij kortsluiting is de kans op brand daardoor zeer groot! De hennepkwekerijen zijn ook vaak uitgerust met een automatisch bewateringssysteem. Als hier iets mis mee gaat, zijn lekkages het gevolg. Vergeet vooral de dumpingen van drugsafval niet, dit zijn vaak zichtbare gevolgen van illegale hennepteelt. Kortom: De gevaren van illegale hennepteelt zijn groot met hoge herstelkosten.

Maar hoe herkent u dan een hennepkwekerij? Overlast van een sterke henneplucht en een onbesneeuwd dak (bij sneeuwval) zijn voorbeelden die algemeen bekend zijn. Maar er zijn veel meer signalen die zichtbaar zijn bij een hennepkwekerij, zoals een voortdurend zoemend geluid van een afzuiginstallatie. Ramen die afgeplakt zijn met folie, of met veel condensvorming kunnen ook een signaal zijn. Wees alert wanneer er vreemde (bouw)activiteiten zijn op vreemde tijdstippen, alle materialen moeten immers ook in een woning of pand komen.

U kunt ons helpen als u het vermoeden heeft van illegale hennepteelt. Schroom niet om contact met ons op te nemen bij verdachte situaties. U kunt ons bereiken op het algemene politienummer via 0900-8844. Blijft u liever anoniem? Dat kan uiteraard ook, neem dan contact op via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Politie Dommelstroom
Wijkteam Son en Breugel

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>