Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Harrie en Marijke Tegenbosch-Klijnman 50 jaar getrouwd

Human Interest Jubileum

Son en Breugel - Marijke Tegenbosch-Klijnman is in Bussum geboren en daarna naar Eindhoven verhuisd. Harrie is in Eindhoven geboren en heeft daar 70 jaar gewoond. Ze wonen nu sinds anderhalf jaar in hun mooie appartement aan het kanaal in Son en Breugel.

Redacteur: Corry van Asseldonk
Fotograaf: Wil Feijen

Marijke en Harrie hebben elkaar leren kennen op een zangkoor. De ouders van Marijke waren lid van een zangkoor en het koor had jongere stemmen nodig. Het zangkoor was vroeger een van de weinige verenigingen waar je lid van kon worden. "Een paar weken later liep ik naar huis vanaf een voetbalwedstrijd, het regende pijpenstelen en ik besloot onderweg bij een huis te schuilen. Dat was heel toevallig tegenover het huis waar Marijke woonde. Marijke zag mij en riep mij binnen. Toen is het begonnen", vertelt een lachende Harrie. "Marijke was toen dertien en ik was vijftien jaar oud."

Er voor elkaar zijn
Harrie is zijn loopbaan begonnen als onderhoudsschilder. "Toen wij net getrouwd waren, was er geen geld meer om mijn salaris uit te betalen. Toevallig was er op dat moment een verzekeringsagent bij ons en die vroeg of ik bij hem kwam werken. Het was een perfecte timing, ik heb daar 38 jaar gewerkt." Marijke heeft tot haar 67 jaar in de thuiszorg gewerkt. "Ik heb verschillende diploma's gehaald die met de zorg te maken hebben. Zelfs op mijn vijftigste nog", vertelt een trotse Marijke. "Ik heb tijdens mijn werk hele leuke dingen meegemaakt, maar ook hele trieste dingen. Mede daardoor hebben we besloten om op tijd ergens te gaan wonen waar we, als het nodig is, voor elkaar kunnen zorgen, dichtbij de winkels, gelijkvloers en zo lang mogelijk zelfstandig."

Vierdaagse Nijmegen
Harrie en Marijke hebben samen veel gewandeld. Ze hebben samen negen keer de Kennedymars gelopen. Harrie heeft elf keer de Vierdaagse van Nijmegen gelopen en Marijke negentien keer. "De laatste jaren zelfs met twee kunstknieën en een verbrijzelde enkel. Dat was ook vaak onze vakantie", lacht Marijke. "We kampeerden op een camping in Groesbeek, liepen de Vierdaagse en vervolgens fietsten we dezelfde route nog een keer." Harrie heeft vijfentwintig jaar in carnavalsverenigingen gezeten, een boerenkapel opgericht en vijftien jaar in het bestuur van een drumband voor kinderen. Harrie: "Nu kijk ik alleen nog naar sport. Ik heb altijd gezegd, als ik stop met werken, dan stop ik overal mee.

Actief betrokken
Marijke is nog heel actief in het sociale leven. Ze is bezoekster van De Zonnebloem voor twee vaste mensen, ze vangt haar kleinzoon drie keer in de week op, maakt kleding en doet aan nordic walking. Marijke: "Ik vind het heel belangrijk om sociale contacten te onderhouden. Ik probeer zo veel mogelijk hier met de activiteiten te helpen, ik ben bij de boodschappendienst en ik zal zelfs sneeuw gaan ruimen als de mensen het zelf niet meer kunnen."

Lang weekend
"We hebben veertig jaar in De Achtse Barrier gewoond en zijn blij dat we hier terecht zijn gekomen. We proberen ook aan alle evenementen die in het dorp georganiseerd worden deel te nemen. We hebben een fijn leven en genieten elke dag. Ons vijftigjarig huwelijk gaan we binnenkort vieren met onze twee kinderen en drie kleinkinderen met een lang weekend bij De Beekse Bergen.

DeMooiSonenBreugelKrant wenst Harrie en Marijke nog vele fijne jaren samen.

Afbeelding