Lijn 9 (archieffoto)
Lijn 9 (archieffoto) Foto: Wil Feijen

Verdwijnt buslijn door Son en Breugel

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Verschillende lijnbussen van Hermes passeren dagelijks Son en Breugel. Buslijn 9 rijdt volgens de huidige dienstregeling van Eindhoven, via Meubelboulevard door Son en Breugel. Afgelopen week verscheen over buslijn 9 een lezerspodium in DeMooiSonenBreugelKrant. De redactie ging op onderzoek uit.

Redacteur: Emmy Grit

"Er gaat inderdaad wel iets wijzigen in Son en Breugel. In de nieuwe dienstregeling rijdt lijn 9 vanuit Eindhoven niet meer door naar Son en Breugel", laat Fred Tilburgs, accountmanager van Hermesgroep weten.

Nieuwe buslijn
"Hiervoor komen in de plaats de lijnen 21 en 22. Lijn 21 is een nieuwe buslijn tussen Meubelboulevard en Breugel die in plaats van lijn 9 gaat rijden. Tussen Eindhoven Station en Meubelboulevard kan de reiziger met lijn 406 reizen, welke altijd aansluiting biedt op lijn 21. Lijn 22 is ook een nieuwe buslijn tussen Meubelboulevard en Son, De Gentiaan. Deze gaat ook rijden in plaats van lijn 9. Lijn 406 biedt ook aansluiting op lijn 22. In november gaat Hermes de wijzigingen in de nieuwe dienstregeling bekendmaken."