Sandra Buys nieuwe directeur De Krommen Hoek,
Sandra Buys nieuwe directeur De Krommen Hoek, Foto: Wil Feijen

Sandra Buys; de nieuwe directeur van De Krommen Hoek

Algemeen School

Son en Breugel - De Krommen Hoek, oftewel de locatie De Krommen Hoek is volop in het nieuws. Je zou bijna vergeten dat deze 'school in het groen' sinds kort een nieuwe directeur heeft. Sandra Buys stelt zich graag aan u voor.

Redacteur: Ineke van Uden
Fotograaf: Wil Feijen

Sandra is per 1 juli als directeur gestart op basisschool De Krommen Hoek. Als je haar door de school ziet lopen, lijkt het of ze er al jaren is. Kinderen beginnen spontaan een verhaal aan haar te vertellen en Sandra geniet zichtbaar: "Dat is precies de reden dat ik de overstap naar De Krommen Hoek heb gemaakt. Kinderen om je heen, met de voeten in de echte wereld van kinderen staan. Een kleine school waar iedereen elkaar kent en waar de lijntjes kort zijn. Ik merk ook dat kinderen, ouders en leerkrachten makkelijk mijn kantoor binnenlopen. Zo zie ik het graag."

Droom waargemaakt
Sandra haar achtergrond is niet het basisonderwijs, maar communicatiewetenschappen: "Toen mijn eigen kinderen op De Bloktempel zaten, was ik een betrokken ouder en verloor ik mijn hart aan deze sector. Niet om voor de klas te willen staan. Dat is een ander vak. Maar wel om een school aan te sturen met alles wat daarbij komt kijken. Ik bleef met die ambitie rondlopen. Toen de vacature van directeur op De Krommen Hoek vrij kwam, werd ik uit meerdere hoeken getipt dat dit wel eens de baan zou kunnen zijn waarin ik mijn droom waar kon maken. En nu zit ik hier."

Meerwaarde
Dat Sandra geen onderwijsachtergrond heeft, ziet ze niet als een probleem: "Die onderwijsexpertise zit bij het team. Het is aan mij om die expertise optimaal in te zetten en daarin goede keuzes te maken. Het is, vind ik, de kracht dat je een goede mix hebt van mensen met bepaalde competenties en achtergronden. Dat geeft een meerwaarde. Verder ben ik een verbinder. Verbinder zijn op school naar ouders, naar team, maar ook tussen school en platOO."

Educatief partnerschap
De ouderbetrokkenheid binnen De Krommen Hoek is hoog. Sandra: "Ouders dragen bepaalde activiteiten. Waar iedereen van geniet. Een duidelijk voorbeeld is het slotfeest dat ieder jaar groots gevierd wordt. Ik hoop een bijdrage te kunnen leveren om de ouderbetrokkenheid nog verder te ontwikkelen. Ook op inhoudelijke thema's zoals duurzaamheid of communicatie, maar vooral ook op de leerontwikkeling van onze kinderen. Educatief partnerschap staat op mijn agenda. Als het gaat om de ontwikkeling van het kind heeft de school een rol, maar de school kan niet zonder de ouders. Stel dat wij de kinderen iets aanbieden en we gaan met z'n allen 'linksom'. Als één van de kinderen niet goed meekomt, is het gesprek met de ouders heel belangrijk. Die vertellen ons misschien dat het bij hun kind beter 'rechtsom' kan gaan. Juist in samenwerking met de ouder komt een kind nog een stapje verder. Daar ligt voor mij een mooie opdracht die ik verder wil uitdiepen. Want ieder kind dat daarmee net dat extra stapje verder komt, daar doen we het toch voor?"