Afbeelding
Foto: Ingezonden

Martien en Nel van Eck-Foolen 60 jaar getrouwd

Algemeen Jubileum

Son en Breugel - Martien is op het Eind geboren in Breugel, Nel op Vressel. Nel is met haar tien jaar verhuisd naar Breugel, het gezin kwam precies tegenover Martien te wonen. De huizen waar ze tijdens hun jeugd gewoond hebben, staan er nog steeds.

Redacteur: Corry van Asseldonk

Martien en Nel kregen verkering op de kermis in Nuenen. Nel stond met haar zus bij de autoscooters. "Daar stond Martien", blikt Nel terug. Martien: "Ik heb haar gevraagd of ze een keer mee wilde gaan in de autoscooters. En dat wilde ze wel!"

Hobby's
Na zes jaar verkering hebben Martien en Nel op de Kuilen een prachtig huis gebouwd, waar ze tot voor kort altijd gewoond hebben. Behalve werken in het familiebedrijf, hadden ze ook tijd voor hobby's. "Ik maakte meubels, speelde toneel, ben lang lid geweest van het Breugels kerkkoor en ben al ruim veertig jaar lid van het St. Catharinagilde." Nel houdt van tuinieren en koken. "Het kerstdiner met alle kinderen en kleinkinderen is nog steeds het jaarlijkse hoogtepunt", aldus Nel.

Kleinkinderen
Nel: "De kleinkinderen konden altijd bij ons terecht. Ze kwamen vaak bij ons logeren en zomers kamperen in de tuin. Ik zette dan elk uur de wekker om te gaan kijken of alles in orde was. En als het slecht weer was, moesten ze van mij binnen slapen. Dan ging alles aan de kant."

Zorgwoning
Nel en Martien wonen sinds kort in een zorgwoning naast hun huis waar ze altijd gewoond hebben, hun dochter gaat daar wonen na de verbouwing. "We zijn zo blij dat we hier kunnen blijven wonen", zegt Martien. "Onze vijf dochters zijn hier geboren, opgegroeid en vanuit ons huis getrouwd. Onze kinderen en kleinkinderen komen heel graag hier." Martien en Nel hebben samen heel hard gewerkt en hopen dat ze in hun nieuwe woning nog vele jaren van elkaar en hun gezin kunnen genieten.

"Ons zestigjarig huwelijk gaan we binnenkort vieren met onze kinderen, tien kleinkinderen, familie en vrienden in La Sonnerie."

De MooiSonenBreugelKrant wenst Martien en Nel een heel mooi feest.

Afbeelding