Logo mooisonenbreugel.nl
Op de voorgrond dames 1, achter dames 2   | Fotonummer: 99de79
Op de voorgrond dames 1, achter dames 2 (Foto: Ingezonden)
sport

VC Pieter Brueghel dames 1 wint set, dames 2 wint wedstrijd

Son en Breugel - Dames 1 trad maandag 21 oktober aan tegen De Hangar uit Meerhoven. Dames 2 mocht aantreden tegen ASC uit Someren. ASC draaide vorig jaar mee in de bovenste helft van de poule dus voor dames 2 een goede graadmeter om te kijken waar ze staan.

Met goede servicedruk pakten ze al meteen een gaatje in de eerste set en in tegenstelling tot de vorige wedstrijd gaven ze die voorsprong niet meer weg: 25-21. De tweede set gaven ze de dames uit Someren het nakijken en stond er al snel een voorsprong op het scorebord. Deze vakkundig uitgebreid naar 25-15. De winst was sowieso binnen, maar ze wilden de volle buit. De derde set begonnen ze wat matig en ging het lang gelijk op. Deze set werd uiteindelijk op karakter ook gewonnen met 25-20. De doelstelling van dit seizoen lijkt te moeten worden bijgesteld in positieve zin. Waar ze eerst voor ogen hadden om zich te handhaven in de tweede klasse, staan ze nu bovenaan. Benieuwd waar dit gaat eindigen.

De wedstrijd van dames 1 werd gezien als een zogenaamde zespunten wedstrijd. Vorig jaar kon De Hangar net in de overgangsklasse blijven dus de verwachting dit seizoen is dat De Hangar en Pieter Brueghel mogelijk concurrenten zijn voor de degradatieplaatsen. De eerste set ging de hele tijd gelijk op. Er werd voor ieder punt hard gestreden en geen punt werd cadeau gegeven. Bij 23-21 had Pieter Brueghel een klein gaatje geslagen. De Hangar kwam terug tot 23-23. Pieter Brueghel kreeg het eerste setpunt, maar helaas maakte De Hangar door een klein misverstand weer gelijk en trok de eerste set ook nog binnen: 24-26.

De dames herpakten zich in de tweede set. De misverstandjes waren opgelost en er werd een aardig gaatje geslagen. Met goed en degelijk spel werd de tweede set makkelijk binnengehaald: 25-10. Maar De Hangar gaf zich niet gewonnen. Vanaf het begin van de derde set stonden ze er weer en liepen de dames van Pieter Brueghel al snel achter de feiten aan. Verdedigend ging er veel mis, aanvallend lukte het niet meer, dus zo goed als de tweede set ging, zo slecht ging het de derde. Met 11-25 werd de derde set dik verloren en dus ook de wedstrijd.

Meer berichten

Wat vindt u?

Doet u in deze tijd bewust uw boodschappen wat meer bij de lokale ondernemersReageren!
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>