Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Masterminds steekt met kop en schouders boven andere teams uit

Algemeen Evenement

Eindelijk was het zover! Nadat drie weken geleden op vrijdag 4 oktober de vragen van Ons Dorp Kwist 2019 door de deelnemende teams op tijd waren ingeleverd, werd zaterdag 26 oktober de uitslag bekendgemaakt. Evenals vorig jaar vond de bekendmaking plaats tijdens de feestelijke avond in de zaal van Café-Restaurant De Zwaan in Son en Breugel.

Redacteur: Adrie Neervoort
Fotograaf: Wil Feijen

Veel afgevaardigden van de 63 teams die hadden deelgenomen aan de zevende editie van Ons Dorp Kwist waren aanwezig. Jolanda Mateussen van Ons Dorp Kwist opende de avond met een dankwoord aan de commissie die verantwoordelijk is voor het maken van het vragenboek. Dat werk begint al in februari en betekent veel vergaderen, samenwerken, bedenken en strepen. De avond werd vakkundig aan elkaar gepraat door Remco Heeren en Marleen Spooren. DJ Geert zorgde dit jaar voor de gezellige muziek in de pauzes. De teams wachtten in 'gezellige' spanning op hun notering.

Bekende Nederlanders
Een van de opdrachten van dit jaar was dat een bekende Nederlander het deelnemende team moest aanmoedigen in een filmpje. De filmpjes werden, voorafgaand aan de bekendmaking, getoond in de zaal. Wat een beetje netwerken en gebruik van sociale media dan kan opleveren was bijzonder. Zo kwamen filmpjes voorbij waar Wijnaldum, Jan Smit, Frank Lammers, Art Rooijackers en zelfs het paard van Sinterklaas de hoofdrol speelden.

Winnaar
Remco en Marleen maakten via het grote scherm de resultaten bekend. Ieder team zag op het scherm op welke plek zij geëindigd waren. Begeleid door teleurstelling vanuit de zaal, maar nog vaker veel gejuich. Tijdens de bekendmaking werden van elke categorie enkele vragen met de antwoorden getoond. Zo kende elke categorie ook een eindwinnaar. Die kreeg behalve de aandacht op het podium ook nog eens een portie bitterballen voor het hele team.

Gelijke stand
Aan het einde van de avond stonden de laatste tien teams die nog in de race waren voor de eerste plaats op het podium. Dit resulteerde uiteindelijk in drie teams die overbleven. Waarvan Zagerstraat & Co en Import(ant) allebei met 1240 punten gelijk waren geëindigd op een tweede positie. Daarom werd de inlevertijd van het antwoordenboek op 4 oktober gebruikt om de uiteindelijke eindstand te bepalen. Zagerstraat & Co had het antwoordenboek zes minuten eerder ingeleverd dan Import(ant); Zagerstraat & Co werd hierdoor tweede en Import(ant) derde. De commissie van Ons Dorp Kwist besloot echter om zowel voor de tweede als de derde plaats hetzelfde bedrag uit te keren.

Duidelijke winnaar
Masterminds eindigde net als vorig jaar op de eerste plaats, dit jaar met 1311 punten. De onderlinge puntenverschillen tussen de laatste tien teams waren erg klein. Maar Masterminds was echter met 1240 en een verschil van 71 punten op de nummer twee, duidelijk het beste team van 2019. Net als vorig jaar schenken zij het prijzengeld van 500 euro in zijn geheel aan stichting De SteenUijl.

Zo werd een geslaagde zevende editie van Ons Dorp Kwist afgesloten en kon de afterparty beginnen. Binnenkort wordt de datum van de achtste editie van Ons Dorp Kwist bekendgemaakt.

Afbeelding