Afbeelding
Foto: Wil Feijen

Rabobank Regio Eindhoven verdeelt ruim 28.500 euro aan Son en Breugelse verenigingen

Algemeen Algemeen / Son & Breugel

Son en Breugel - Voor de eerste keer werd dit jaar de Rabobank ClubSupport gehouden. Samen met Rabobank Dommelstreek, Eindhoven en Veldhoven valt Rabobank Het Groene Woud Zuid sinds afgelopen februari onder Rabobank Regio Eindhoven. Net als voorgaande jaren geeft de Rabobank jaarlijks een gedeelte van de winst terug aan verenigingen, clubs en stichtingen. Dit jaar is gekozen voor de landelijke ClubSupport waarmee de bank 400.000 euro beschikbaar stelde aan 750 verenigingen, waarvan vijftig afkomstig uit Son en Breugel.

Redacteur: Emmy Grit
Fotograaf: Wil Feijen

De deelnemende verenigingen uit Son en Breugel hebben de afgelopen weken volop campagne gevoerd om zoveel mogelijk stemmen te krijgen. Iedere stem was geld waard. Veelal werden social media ingezet om leden van de bank op de hoogte te brengen van hun deelname. In de regio Eindhoven brachten in totaal 10.538 leden elk vijf stemmen uit. Iedere stem had een waarde van 7,59 euro. In Son en Breugel werd 28.534,54 euro verdeeld over de vijftig verenigingen.

Feestelijke afsluiting
Op dinsdag 22 oktober werd de actie feestelijk afgesloten met het uitreiken van de cheques. "Alle verenigingen hebben een uitnodiging ontvangen voor deze uitreiking", vertelt Patrick Wijns, directeur van de Rabobankvestiging in Son en Breugel. Bijna alle verenigingen waren aanwezig. "Verenigingen die niet aanwezig zijn tijdens de uitreiking krijgen de waarde van de cheque niet uitgekeerd. Dat is dit jaar voor het eerst en dat is landelijk beleid." Tijdens de uitreiking van de cheques werden zeven afwezigen geappt of gebeld dat ze snel naar Café-Restaurant De Zwaan moesten komen, zodat zij alsnog tijdens de avond de cheque overhandigd kregen.

Optredens
De avond begon met het uitreiken van de cheques met het minste aantal stemmen. De uitreiking werd afgewisseld met enkele optredens en presentaties van Goud van Oud in samenwerking met Breugel Bruist, De Vrienden van Berkenstaete, De Zonnebloem en Scouting Dutmella. Tijdens de uitreiking werd Stichting Statiegeld op Jeugd (SOJ) in het zonnetje gezet.

Aanmoedigingsprijs
Als nieuwe stichting in Son en Breugel kregen zij de aanmoedigingsprijs overhandigd. Zij mogen een karikatuur laten maken door karikaturist Sandor Paulus. Voorzitter Amanda Schiltmans nam de prijs in ontvangst. "De stichting SOJ heeft ideeën ingediend om nieuwe woonvormen voor jong en oud te introduceren. Hiervoor is een haalbaarheidsonderzoek opgestart, dat deels gefinancierd moet worden. Het geld dat wij vanavond ontvangen, gaan wij hieraan besteden."

Uitstapjes
De Vrienden van de SteenUijl gaan het bedrag aan hun bewoners besteden. Astrid Bierens namens De Vrienden van de SteenUijl: "Wij boeken regelmatig artiesten of gaan met de bewoners een dagje weg, bijvoorbeeld naar het Philipsmuseum. Alle activiteiten kosten geld en iedere euro die wij ontvangen, wordt daar aan besteed."

Verdubbeling
Bij Korfbalvereniging De Corridor gaan ze het geld besteden aan het opknappen van het clubhuis en het vernieuwen van de kleedkamers. De Corridor heeft dit jaar het aantal stemmen weten te verdubbelen ten opzichte van vorig jaar, wat inhoudt dat het bedrag ook een stuk hoger is uitgevallen. Dit jaar ontving de vereniging 971,65 euro.

Lage entree
Mattie van Wijk van de KBO Son en Breugel geeft aan dat zij het geld gaan gebruiken om de entree voor de vele activiteiten van de KBO zo laag mogelijk te houden. Mattie: "Door de lage entree zijn de activiteiten ook voor de minderbedeelden toegankelijk."

Muziek
Annie Maessen was namens Lazy Sonnie Afternoon op de uitreiking. "We bieden maandelijks een gratis bij te wonen Lazy Sonnie Afternoon aan met goede kwaliteit aan muzikanten. Het is dan vanzelfsprekend dat er goed materiaal is en een geluidsman die de knoppen kan bedienen. Hier staat een financieel plaatje tegenover, vandaar dat wij blij zijn met het mooie bedrag op de cheque die we vanavond hebben ontvangen."

Top 5
Harmonie Pro Honore et Virtute ontving van de top vijf de eerste cheque. Zij ontvingen het bedrag van 1275,29 euro. Dit geld gaan zij besteden aan muzieklessen op de basisscholen in Son en Breugel. Vervolgens werden de Vrienden van Berkenstaete het podium op geroepen. Zij kregen een cheque met 1.366,38 euro overhandigd die zij gaan besteden aan een bezoek aan de dierentuin in Nuenen met bewoners van Berkenstaete. Stichting IJsfeest ontving een bedrag van 1427,11 euro. Met maar liefst 214 stemmen en een bedrag van 1624,47 euro werd De Zonnebloem Son en Breugel blij verrast. Dit geld wordt besteed aan uitstapjes van hun gasten.

Meeste stemmen
Net als vorig jaar werd ook dit jaar Madelief Bijna Thuis Huis de grote winnaar in Son en Breugel. Een cheque ter waarde van 2155,84 euro werd aan hen overhandigd. Van dit geld worden kleine en grote wensen aangekocht voor hun bewoners.

Dank je wel
Een groot 'Dank je wel' was er vanuit de verenigingen voor Rabobank Regio Eindhoven. Zij stellen een deel van hun winst beschikbaar, zodat de deelnemende verenigingen, clubs en stichtingen doelen kunnen realiseren die anders wellicht niet mogelijk zijn.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding