Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: d62157
Foto: Wil Feijen
Sinterklaas

Speciale Piet bezoekt Son en Breugel

Son en Breugel - De stichting Sint Nicolaascomité Son en Breugel laat weten dat het wederom gelukt is dat Sinterklaas en zijn Pieten naar Son en Breugel komen. Op 17 november begint het kinderfeest bij de aankomst aan de kade van Kanaaldijk-Zuid. Rond 14.00 uur meert de pakjesboot met Sinterklaas en zijn Pieten aan.

Door: Schrijf-Piet

Zoals ieder jaar hoopt Sinterklaas en zijn Pieten weer op veel kinderen met hun ouders die hen komen begroeten. Sinterklaas komt natuurlijk niet alleen, hij neemt dit jaar maar liefst 36 Pieten mee naar Son en Breugel. Het kinderfeest is helemaal compleet als ieder kind kan genieten van het uitgedeelde snoepgoed. Speciaal daarvoor neemt Sinterklaas zijn 'Glutenvrije-Piet' mee.

Glutenvrije-Piet
Om de kinderen met een glutenallergie ook lekker te kunnen laten snoepen, reist er dit jaar een speciale Glutenvrije-Piet mee. Deze Piet herken je aan zijn groen met witte pak. Hij is altijd in de buurt van het paard van Sinterklaas en deelt alleen snoepjes uit die glutenvrij zijn, speciaal voor alle kinderen die normaal niet kunnen snoepen tijdens de intocht.

Welkom
Nadat de Sint en zijn Pieten zijn aangemeerd, zet de stoet koers richting gemeentehuis onder begeleiding van de harmonie Pro Honore et Virtute. Tijdens de tocht naar het gemeentehuis is er voldoende gelegenheid om Sinterklaas te begroeten en met de Pieten op de foto te gaan. Er wordt voldoende snoep meegenomen om uit te delen. Rond 15.00 uur worden Sint en zijn Pieten op de podiumwagen op het Raadhuisplein verwelkomd door burgermeester Gaillard. Daar zal de Sint alle kinderen toespreken en wellicht kan hij hen ook al vertellen of alle cadeaus uit Spanje zijn meegekomen.

De route
Om nog meer kinderen en hun ouders de kans te geven Sinterklaas een hand te geven, een tekening aan hem af te geven of hem gewoon toe te zwaaien, wordt vanaf het kanaal en via de brug de Nieuwstraat gevolgd. Bij de hoofdingang van Zonhove gaat de stoet het Zonhove-terrein op om alle bewoners daar de kans te geven een glimp van Sinterklaas op te vangen. De Pieten kunnen hier dan snoep uitdelen. Aangekomen bij de Antoon v.d. Venstraat gaat de stoet rechtsaf richting Nieuwstraat. Bij de Nieuwstraat gaat de stoet linksaf richting het Raadhuisplein.

Fiets of lopen
Het Sint Nicolaascomité doet een dringende oproep aan de bezoekers. Kom zoveel mogelijk op de fiets of kom lopend. Parkeer auto's zo min mogelijk op de route, zodat alles veilig kan verlopen en eventuele beschadiging aan voertuigen voorkomen kan worden.

Financiële steun
Achter de schermen van het Sinterklaasfeest in Son en Breugel staat de vrijwillige bereidheid van veel vrijwilligers. Helaas is niet alles te realiseren met vrijwilligers. Er worden voor dit kinderfeest ook onkosten gemaakt waaraan niet te ontkomen valt. Denk hierbij aan de kostuums, de verzekering, het gebruik van de boten en de ruim vijfhonderd kilo strooigoed. Deze kosten worden jaarlijks door een aantal lieve aardige mensen opgebracht, die het comité een warm hart toe dragen. Toch doet de stichting ook een beroep op de lezers van DeMooiSonenBreugelKrant voor een geldelijke steun. Het comité vraagt u vriendelijk om een vrijwillige bijdrage over te maken op rekening NL78RABO0148298168 t.n.v. het Sint-Nicolaascomité. Voor uw onmisbare steun willen zij u alvast hartelijk bedanken.

Veel gezelligheid tijdens de intocht van Sint-Nicolaas

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>