Logo mooisonenbreugel.nl
   | Fotonummer: e2b934
Foto: Wil Feijen
Algemeen / Son & Breugel

Eerste lustrum kinderopvang Op de Hoek

Son en Breugel - Kinderopvang Op de Hoek is sinds 2014 op twee locaties in Son en Breugel gevestigd. Een vestiging binnen de basisschool De Krommen Hoek en een vestiging in basisschool De Regenboog. Initiatiefnemers en eigenaren Linda van Vroenhoven en Marlies Koog vertellen met trots en passie over de kinderen en hun ondernemende activiteiten binnen de kinderopvang.

Redacteur: Rianne van der Heijden
Fotograaf: Wil Feijen

Kinderopvang Op de Hoek, aangesloten bij de landelijke organisatie Kidsintown, is een kleinschalige kinderopvang met als doel het creëren van optimale ontwikkelingskansen voor elk kind. De pedagogisch medewerkers Linda, Marlies, Jessica, Ellie, Lusan, Chantal en Monique vormen samen het team dat de dagelijks ontwikkelingsgerichte zorg voor peuters van twee tot vier jaar oud begeleidt. Zij bieden kinderen een plezierige omgeving waarbij kinderen de kans krijgen om zich breed te ontwikkelen, speels en ongedwongen op een niet-schoolse wijze. Veel activiteiten vinden plaats in het groen. De kinderen spelen vaak buiten in het bos en er worden wandelingen gemaakt naar bijvoorbeeld het Hertenkamp.

Rode draad
Iedere zes weken is een nieuw thema het onderwerp dat als rode draad door de dagelijkse zorg, bezigheden en activiteiten loopt. In het thema spelen de pluche knuffels Kiki en Puk altijd een grote rol. Dé knuffels die 'persoonlijk' en als 'kind' meedoen met alle activiteiten van de peutergroep, waardoor de kinderen alles samen meemaken en beleven.

In- en uitstroom
Gezien de leeftijd stromen het hele jaar peuters in en uit. Inmiddels nemen 55 kinderen deel aan deze kinderopvang. Op de Hoek biedt ook opvang aan enkele VVE-kinderen (Voor- en Vroegschoolse Educatie). VVE-kinderen krijgen via het consultatiebureau een indicatie. Vaak zijn dit kinderen met een (taal-)achterstand. Vanaf januari 2020 kan er zorg van tien tot zestien uur per kind worden geboden voor deze kinderen. In overleg met de ouders en het consultatiebureau wordt samen met het team bekeken hoeveel uur per kind nodig is. Er wordt onder andere rekening gehouden met de leeftijd.

Bekend en vertrouwd
Kinderen van drie jaar worden al bekend en vertrouwd gemaakt met een kleuterklas door deel te nemen aan de 3+ groep, wanneer daar plaats voor is. Het is een geleidelijke overgang van spelenderwijs leren naar het verplicht leren op de basisscholen.

Vijfjarig bestaan gevierd
Net voor de zomervakantie is het vijfjarig bestaan onopvallend gevierd. Alle kinderen kregen een T-shirt met de opdruk 'Fijne vakantie'. "De peuters komen maximaal twee jaar naar de peuteropvang en het zegt hun dan niets dat een opvang vijf jaar bestaat. De kinderen zijn te klein voor een groot feest", aldus Linda en Marlies.

Peuteropvang
Op de Hoek heeft alleen peuteropvang voor kinderen tussen twee en vier jaar. "Het is dus geen kinderdagverblijf. Mogelijke uitbreiding van de kinderopvang is wel een wens van ons. Daarvoor zou een andere huisvesting nodig zijn waar op dit moment nog geen zicht op is. Een peuteropvang voor kinderen van twee tot vier jaar en een kinderdagverblijf voor kinderen van nul tot twaalf jaar is wel een toekomstplan, maar dan wel in dezelfde kleinschalige structuur, zodat het directe contact van het team met de ouders blijft, en het echt Op de Hoek blijft", aldus de twee eigenaren.

Linda en Marlies zijn trots om na vijf jaar te kunnen zeggen dat zij samen met het team een mooie en fijne kinderopvang kunnen bieden.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>