Logo mooisonenbreugel.nl
Lijn 9   | Fotonummer: 7a1885
Lijn 9 (Foto: Wil Feijen)
Algemeen / Son & Breugel

Nieuwe busroutes in Son en Breugel

Son en Breugel - In opdracht van de provincie Noord-Brabant gaat Hermes vanaf 15 december een nieuwe dienstregeling rijden. Hierin is voorzien de stadslijn 9 Eindhoven – WoensXL – Ekkersrijt – Son en Breugel in te korten tot Son en Breugel – Meubelplein Ekkersrijt en op te knippen in twee lijnen met nieuwe lijnnummers: Ekkersrijt – Breugel (lijn 21) en Ekkersrijt – De Gentiaan (lijn 22).

Op de afbeelding worden de twee routes in kaart gebracht. De frequentie is ongewijzigd: in de spits twee keer per uur, daarbuiten één keer per uur. Op het traject Ekkersrijt – Son Raadhuisplein verdubbelen de frequenties ten opzichte van nu: in de spits vier keer per uur en daarbuiten twee keer per uur.

Hermes heeft in overweging om op termijn te gaan rijden met kleiner materieel op de lijnen 21 en 22. Vooralsnog (stand van zaken d.d. 12 november) geven zij aan dat het een standaard bus (twaalf meter lengte) betreft. Tenzij de reizigersomvang vanuit De Gentiaan en Breugel toeneemt, stelt Hermes dat het qua reizigersomvang niet noodzakelijk wordt geacht een standaard bus te blijven gebruiken. De reizigersomvang zou bijvoorbeeld ook met een midi-bus kunnen worden gefaciliteerd.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>