Logo mooisonenbreugel.nl
De jeugdgemeenteraadsleden in de studio van Omroep Brabant   | Fotonummer: 284c3d
De jeugdgemeenteraadsleden in de studio van Omroep Brabant (Foto: Ingezonden)
Jeugd

Jeugdgemeenteraad brengt bezoek aan Omroep Brabant

Son en Breugel - De veertien leden van jeugdgemeenteraad (JGR) Son en Breugel en hun begeleiders hebben op donderdag 14 november een uitgebreide rondleiding gehad bij Omroep Brabant. Zij hebben onder andere de TV-studio, de regiekamer, de radiostudio en de nieuwsredactie bezocht. Tijdens de rondleiding kregen zij van een ervaren redacteur uitgebreide uitleg over de manier van werken bij Omroep Brabant. Aan het einde van hun bezoek hebben zij een persbericht over hun werk overhandigd aan de nieuwsredactie.

Leden vertellen
Twee jeugdgemeenteraadsleden vertellen over hun ervaringen bij Omroep Brabant:
Faye: "Het was een leuk en interessant uitstapje. We hebben veel gezien en geleerd. We zijn rondgeleid door Hans Janssen. Ze hebben onder andere de TV-studio laten zien, de regiekamer en de radiostudio. Maar het meest interessant vond ik de grime oftewel de make-upkamer. Daar kun je zien hoe de gasten opgemaakt worden voor de opnames. Het is bedoeld om ze een kleurtje te geven voor de felle lichten die op hen worden geprojecteerd. Het was leuk om daar te mogen zijn!"

River: "Het was een leuk en interessant uitstapje. Hans Janssen heeft ons veel dingen verteld over Omroep Brabant. Alles was wel leuk, maar de radiostudio vond ik het meest interessant, omdat we live werden gefilmd! Het was heel leuk, omdat we er echt bij waren toen hij aan praten was. Het was een heel leuk uitstapje!"

Wat doet de JGR?
De jeugdgemeenteraad adviseert namens de jeugd het gemeentebestuur of vraagt aandacht voor wensen, behoeften en problemen van de Son en Breugelse jeugd. De leden bepalen zelf waarmee ze aan de slag gaan. Ieder jaar onderneemt de jeugdgemeenteraad een leuk en leerzaam uitstapje.

Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6037618&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=mooisonenbreugel.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=569" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>